SANTA SINGS Episode 6: TILLYKKE // HOHO 5, Dramafronten, Rundetårn

Hvis jeg vil vide hvad Sanne Salomonsen synes om os, så spørger jeg – og det må jeg godt!”

Sunshine ryger helt op i fjæset på Freddy og svarer igen, når de gamle hvide mænd i bandet forklarer hende hvordan man gør, og hvad man bestemt ikke gør. No more little miss Sunshine her – når hun kunne sende sin mor hjem, så kan hun sgu også godt selv finde ud af hvordan man kommer frem i rockbranchen.

I 6. og sidste afsnit af Dramafrontens julekalendermusical Santa Sings er stafetten nået til Rundetårn, hvor Rhea Leman runder historien af med episoden TILLYKKE.

(læs episode 1 her, episode 2 her, episode 3 her, episode 4 her og episode 5 her, hvis du vil vide mere om de fem første afsnit)

Det er dagen hvor bandet af arbejdsløse skal stå sin endelige prøve, og den selvbestaltede bandleder Klaus (Peter Flyvholm), TV-kendissen Madmutter Mette (Anette Støvelbæk), den alkoholiserede langtidschauffør Freddy (Benjamin Boe Rasmussen) og den altid smilende fritidspædagog Kira Sunshine (Laura Skjoldborg) skal bevise at bandet Santa Sings kan andet end at skændes.

Bandet har stillet op i sangkonkurrencen selv om Jobcentret har vendt tommelfingeren nedad, og nu sidder vi som publikum backstage, og venter på at de skal komme ned fra scenen.

Døren brager op og en flok af storsmilende og højtråbende bandmedlemmer kommer buldrende ind. I kan godt sige tillykke! Der er ingen tvivl, Santa Sings performede til UG, og det kan kun være et spørgsmål om sekunder før de bliver hevet tilbage på scenen til overrækkelse af førsteprisen.

Alle er trukket i festtøjet, selv Freddy har skiftet sin gamle fodboldtrøje ud med et pink jakkesæt – Santa Sings er overbeviste om sejren. Men hvor er Sunshine? Bandet mangler det fjerde medlem, og de tre andre ser først nu at Sunshine nærmer sig med rynker i panden og mundvigene nedad.

Hun har mødt en af dommerne, Sanne Salomonsen, og på dametoilettet spurgte hun hende hvad hun synes om bandet. Og så bryder fanden løs, for ikke bare bliver Sunshine skældt ud af Freddy og Klaus for at spørge en dommer, det viser sig også at Sanne ikke kunne udstå deres sang. Og da C.V. Jørgensen og Kasper Winding var enige, bliver det de überpolitisk korrekte Rita & Rensdyrene der vinder sangkonkurrencen – igen igen.

De store smil bliver skiftet ud med triste miner, gråden bryder frem, og som man oftest gør når det går galt, bliver der peget fingre og skudt med skarpt når skylden skal placeres.

Men måske er det juleånden der passerer igennem backstageområdet, eller måske bare de arbejdsløses indædte trodsighed mod systemet der for alvor manifesterer sig, for efter de værste vrede udfald er overstået, finder de efterladte på slagmarken deres sande værdier frem, og indser, at det de har bygget op i Santa Sings, er mere end blot et kommercielt overlevelses-instrument. De er blevet venner.

Den detroniserede bandleder Klaus har fået troen på sig selv igen, Kira Sunshine dropper sit solskins-image og er blevet en selvstændig kvinde der tror på fremtiden – og handler derefter, Madmutter Mette har fået kærligheden og lysten tilbage – både som kok og som kvinde, og den før så sølle og alkoholiserede Freddy har med et madmutter-kys og en håndfuld fine tekster fundet sit sande jeg som mand i en moderne verden.

De fire fra starten meget forskellige eksistenser, der uforvarende var blevet tvunget til at tilbringe julemåneden sammen, står nu som fire venner der er klar til at indtage verden – med eller uden Jobcenteret. Rhea Leman, Dramafronten og det trofaste publikum kan endnu engang ånde lettet op, julen kan komme som den vil. Tillykke. Vi er klar.

God jul og godt nytår.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE