SANTA SINGS Episode 2: FØRSTE PRØVEDAG // HOHO 5, Dramafronten, Musling Vinkælder

Nu har jeg ligesom været i musikbranchen i rigtig mange år – sådan on and off

Jobcenterets private aktør, den selvbestaltede producer og has-been musiker Klaus (Peter Flyvholm) har rykket hele holdet ned i en kælder med mug på væggene for at få øvet deres julesang, men allerede fra start af er følelserne udenpå tøjet og Klaus’ autoritet udfordret.

Dramafrontens HOHO julekalender er allerede fuld af menneskelige følelser og heftig dramatik, og i Jens Kløfts Episode 2: FØRSTE PRØVEDAG, slår relationerne gnister og den sammenbragte gruppe viser deres sande jeg’er.

Hvor alko-Freddy (Benjamin Boe Rasmussen) taler lige ud af posen og kalder Klaus’ medbragte musik for en tabersang, forsøger Sunshine (Laura Skjoldborg) som sædvanligt at lyse op, og mener helt bestemt at det rustikke øvelokale har sin charme. Og når SANTA SINGS sande drama queen, Mad Mette (Anette Støvelbæk), gør en storslået entre hvor hun med gråd og raseri delagtiggør gruppen i sin mands utroskab, så viser den umage flok at de trods alt er hinandens primærgruppe, som Sunshine siger det.

Og måske er Sunshine slet ikke så naiv som hun først så ud til fremstå. Hun ved en del om Mad Mettes fortid, og når hun fortæller om den gang Madmutter Mette havde stor succes med TV-programmet Madmutter Mette og sovsene, og der samtidig faldt en madanmelder fra Michelinguiden død om i hendes restaurant, forklarer det hvorfor hun ikke har rørt en opskrift siden – og måske grunden til at tv-kendissen nu er i Jobcenterets vold sammen med de andre.

Hvad ville Mick Jagger have sagt i denne her situation? ”

Gruppen klør på, og selvom Klaus egentlig havde aflyst dagens øver p.g.a. omstændighederne med Mad Mettes ægteskabsdrama, spiller de alligevel en koncert i regnen på Israels Plads, fordi en grædende Sunshine ikke vil skuffe sin mor, der er mødt op for at følge med i sin datters succes i et band.

Vi efterlader bandet i regnen på Israels Plads, men spørgsmålene hober sig op.

Ved Sunshine i virkeligheden mere end hun giver udtryk for? Er Mad Mette ude på hævn? Og vil Klaus lade primærgruppen ændre på sin selvbestaltede stjernestatus? Følg med når Dramafrontens HOHO 5 spiller igen i Episode 3: ET KUP.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE

En tanke om “SANTA SINGS Episode 2: FØRSTE PRØVEDAG // HOHO 5, Dramafronten, Musling Vinkælder

Der er lukket for kommentarer.