SANTA SINGS Episode 5: UNDSKYLD // HOHO 5, Dramafronten, Frelsens Hærs varmestue, Christianshavn

Åh, bare det aldrig mere bliver jul

Stemningen er trykket fra start af i Frelsens Hærs varmestue på Christianshavn, hvor SANTA SINGS – vores lille band af arbejdsløse – stadig knokler med at komponere det helt store hit så deres lykke er gjort. Dramafrontens julekalender-musical Episode 5, UNDSKYLD, er skrevet af Annegrete Kraul, og julens budskaber om tilgivelse ligger lige for.

Den alkoholiserede langtidschauffør Freddy (Benjamin Boe Rasmussen) kigger brødefuld på Madmutter Mette (Anette Støvelbæk), og lover med bævende underlæbe at han aldrig vil røre en dråbe mere! Hun beder ham tage sig sammen, og truer med at bage ham en tudekiks hvis han ikke mander sig op. Men Mette har bagt meget mere end en tudekiks, hun har specialkomponeret en kagedelikatesse til Freddy.

”Den smager af udsigt. Den smager af frihed!

Freddy tror ikke sine egne smagsløg, da Mettes kærlighedserklæring af en kage eksploderer med raffinerede smage i munden på ham, og i midten af kagen opdager Freddy en kulsort chokolade ganache, der symboliserer motorolien i langtidschaufførens brølende lastbil. Freddy mærker friheden i hver bid han tager, og amorinerne flyver tæt over det umage par.

Vi skammer os over den måde vi har behandlet dig på

Den altid smilende fritidspædagog Sunshine (Laura Skjoldborg) har fået brev fra institutionen Mariehønen, hvor de undskylder fyringen af hende, og tilbyder hende genansættelse. Sunshine har aldrig før i sit liv fået en undskyldning og er i den syvende himmel, men tager dog ikke imod tilbuddet om genansættelse, da hun er overbevist om SANTA SINGS-bandets kvaliteter og sikre succes. Bandmedlemmerne ser hvad en undskyldning kan gøre og de står nu nærmest i kø for at gøre hinanden glade.

Og bandlederen Klaus (Peter Flyvholm), der hele dagen har været underligt fraværende og nedtrykt, bryder sammen og tilstår han har løjet for de andre – der er slet ingen sangkonkurrence, ingen præmie, ingen penge. Jobcenteret afslog hans idé, men han syntes bare det var så dejligt at have et band omkring sig, og vidste ikke hvad han skulle gøre.

og så gav de mig adressen på en psykiatrisk skadestue

På Jobcenteret grinte de af ham da han græd, og smed ham ud med beskeden om at søge hjælp. Og nu står de fire så og øver på en sang de slet ikke kan bruge til noget. Slagsmål er tæt på at bryde ud og kaos truer, men de finder dog alligevel julestemningen frem, og med Sunshines nyvundne selvsikkerhed tror de efterhånden igen på en fremtid sammen.

Men når de at finde melodien før juleaften? Har Mette helt glemt at Carsten Henrik løb 40 gange rundt om Arresø for hendes skyld? Er der mere kage? Og hvad er der i den?

Spørgsmålene presser sig på i denne søde juletid, men måske får vi svarene d. 11/12 i sidste afsnit i Rundetårn, Episode 6: TILLYKKE.

foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE