Om Sceneblog

Sceneblog er et uafhængigt og landsdækkende anmeldersite om scenekunst, og en webbaseret kommentatorboks sat i verden for at skabe et forum for scenekunstoplevelsen. Anmeldelser, kritik og kommentarer skrives ikke ud fra en akademisk vinkel, men ud fra en fagligt funderet tilgang til både kunsten og værkets møde med publikum.

På websitet vægter vi forventningsafstemning meget højt. Forestillinger, performances, shows, drama eller events – alt vil, ud over at blive vurderet ud fra saglige og faglige kriterier, også blive vurderet ud fra, hvad de selv mener de præsenterer for publikum. Hvis en producent præsenterer sin begivenhed på helsidesannoncer i dagbladene som verdens 8. vidunder, så vil de blive sammenlignet med de andre 7 vidundere, og med mindre det virkelig er sindssygt flot og bevægende, så vil antallet af de evt. medfølgende stjerner sandsynligvis blive stærkt reduceret. Derimod, hvis arrangøren på forhånd præsenterer sin begivenhed som et stykke gadeteater, en reading, et forsøg, en proces, en arbejdsvisning el.lign., så kan det sagtens ende med både stjerner og store ord, selvom det kun drejer sig om en enkelt person på en trækasse. Man kan således ikke sammenligne Sceneblogs stjerner eller kritik på tværs af alle scenekunstoplevelser, uden først sammenholde formaterne.

Kritik og anmeldelser på Sceneblog tager udgangspunkt i både værket og oplevelsen. Der kan sagtens være betragtninger som inddrager tendenser, historie eller sammenlignelige værker fra scenekunstens verden, men vi tilstræber at skrive i et sprog, og med referencer, som hverken kræver universitetsuddannelse eller mangeårig brancheindsigt for at forstå.

Sceneblogs stifter er Casper Koeller, der har 20 års baggrund i scenekunsten, både på de store, fornemme og kongelige scener, til de mindste, konstant lukningstruede og mest eksperimenterende subkulturer. Fokus har alle år været på formidlingen, og det er derfor også mødet mellem scenekunsten og publikum, som har førsteprioritet her på siden.

Medlem af Foreningen Danske Teaterjournalister

Medlem af AICT – IATC International Association of Theatre Critics

Sceneblog.dk er tilmeldt Pressenævnet

Websitet Sceneblog.dk blev etableret i marts 2018, men tidligere reportager, kommentarer, anmeldelser og quick’n’dirtys ligger også på sitet som arkivmateriale.

Coverfoto: ©Punchdrunk – The Drowned Man // London 2013