Om Sceneblog

Sceneblog er en uafhængig kommentatorboks, sat i verden for at skabe et forum for scenekunstoplevelsen, for at skabe en portal for meninger og kulturpolitik, og et sted for anbefalinger og foromtaler, der ikke skrives ud fra en akademisk vinkel, men ud fra hvad vi mener, at du som publikum vil opleve!

– og vi vægter forventningsafstemning meget højt. Forestillinger, performances, shows, drama eller events – alt vil også blive vurderet ud fra, hvad de selv mener de præsenterer for publikum. Hvis en arrangør/producent præsenterer sin begivenhed på helsidesannoncer i dagbladene som verdens 8. vidunder, så vil de blive sammenlignet med de andre 7 vidundere, og med mindre det virkelig er sindssygt flot og bevægende, så vil antallet af de evt. medfølgende stjerner sandsynligvis blive stærkt reduceret. Derimod, hvis arrangøren på forhånd præsenterer sin begivenhed som et stykke gadeteater, en reading, et forsøg, en proces, en arbejdsvisning el.lign., så kan det sagtens ende med både stjerner og store ord, selvom det kun er en enkelt person på en trækasse. Så man kan altså ikke sammenligne stjerner og udtalelser på tværs at alle scenekunstoplevelser, man bør først sammenligne formaterne.

Sceneblogs anbefalinger tager udgangspunkt i oplevelsen, og skrives helt subjektivt ud fra, hvad Sceneblogs udsendte synes. Der kan sagtens være betragtninger som inddrager tendenser, historie eller sammenlignelige værker fra scenekunstens verden, men vi tilstræber at skrive i et sprog, og med referencer, som hverken kræver universitetsuddannelse eller mangeårig brancheindsigt for at forstå.

Sceneblogs redaktør er Casper Koeller, der har 20 års baggrund i scenekunsten, både på de store, fornemme og kongelige scener, til de mindste, konstant lukningstruede og mest eksperimenterende subkulturer. Fokus har alle år været på formidlingen, og det er derfor også mødet mellem scenekunsten og publikum, og selve oplevelsen, som har førsteprioritet her på siden.

Sceneblog er baseret i København, men prøver at komme rundt i landet. Vi ser op mod 200 forestillinger om året, men skriver oftest kun om de oplevelser, som vi mener vi kan anbefale.

Sceneblogs mission er at få et større publikum til scenekunsten i Danmark.

Coverfoto: ©Punchdrunk – The Drowned Man // London 2013

Hvis du er producent eller kunstner, og gerne vil gøre verden opmærksom på dit næste projekt – eller vil have besøg af Sceneblog til din næste premiere – så skriv en mail til: Casper@sceneblog.dk – vi vil rigtig gerne se, hvad du laver!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!