SANTA SINGS Episode 4: SANTAS FORSINKELSE // HOHO 5, Dramafronten, Teaterbutikken i Kødbyen

Jeg har løftet jer ud af fortabelsen

I Dramafrontens Julekalender-musical Santa Sings, med historien om de fire arbejdsløse der i et fælles Jobcenterprojekt er blevet tvunget med i et band for at beholde deres understøttelse, er vi nået til Episode 4; Hans Kragh-Jacobsens SANTAS FORSINKELSE, et afsnit der blev spillet i Teaterbutikken på Vesterbro.

Den alkoholiserede Freddy (Benjamin Boe Rasmussen) kommer igen for sent til bandets øvetid og den rasende bandleder Klaus (Peter Flyvholm) truer med at smide ham ud af projektet. Men Madmutter Mette (Anette Støvelbæk) maner til besindelse og den altid positive Sunshine (Laura Skjoldborg) tager straks Freddy i forsvar. Ikke desto mindre dukker en højrøstet og lettere dinglende Freddy op, og stanken af juleøl breder sig i rummet.

Freddy er faldet i, og alkoholen taler igennem den arbejdsløse langtidschauffør, der hurtigt bryder grædende sammen, og fortæller det er 5års dagen for hans kones bortgang – død af tarmslyng. Vrede bliver naturligvis hurtigt vendt til medfølelse, og hvis det ikke var for teksten i Freddys nye sang, så kunne det muligvis have været en god dag i øvelokalet, nu hvor vi nærmer os slutspurten i konkurrencen om de 25.000 kr for årets julesang.

Du er smuk som nyfalden sne, det kan selv den blinde se

Men ak, det viser sig at Freddys nye sang er en smuk og indfølt kærlighedserklæring til Madmutter Mette, hvilket bestemt ikke falder i den selvbevidste bandleder Klaus’ smag. På trods af Freddys lyriske evner mener Klaus stadig ikke de har en vindersang, for tiden er ikke inde til dalende sne og kærlighed. Han mener selv han har evnen til at kunne se hvad der er vinderpotentiale or not, og Freddys kærlighedssang til Madmutter Mette er bestemt ikke hvad folk vil ha’!

Folk kan bedre forholde sig til hvilken farve silden har på bordet

Men amorinerne blomstrer og svæver om kap med de dalende snefnug i Freddys nye julesang, og publikum i rummet nynner allerede med på det kommende julehit. Madmutter Mette er selvfølgelig smigret, men fortæller lettere brødebetynget at hendes mand/eksmand Carsten Henrik har gået 40 gange rundt om Arresø og følgende fortrudt sin utroskab, så nu har hun tilgivet ham. Hun holder dog døren på klem, og husker at tilføje at hun skam stadig synes Freddy er sød.

Det trækker op til fællessang, men de venter, da Sunshines mor endnu ikke er kommet som hun plejer. Men så fortæller den ellers så tilbageholdende og stille Sunshine, at hun endelig har taget opgøret og bedt sin mor om at blive væk. Sunshine har klippet navlestrengen!

Bliver Sunshine alligevel voksen? Falder Madmutter Mette for Freddys alko-charme, og vil Klaus endelig indse at julen handler om andet end penge og succes? Dramaet spidser til, men måske får vi svaret i episode 5 UNDSKYLD, der afvikles mandag d. 9/12 i Frelsens Hærs varmestue i Wildersgade 66.

(red: det er helt klart bedst at møde op til 2. eller 3. visning (17.00 eller 17.30), hvis man vil være sikker på en plads)

foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE