TIME TRAVEL TOURS // Liminal

⭐⭐⭐⭐

Vi må vist hellere komme hurtigt videre!

Tony, eller TidsTony blandt venner, fører os i sin pastelfarvede turistguide uniform sikkert gennem tiderne i Liminals TIME TRAVEL TOURS, hvor publikum er buspassagerer der alle kommer fra år 2049, men har booket tidsrejsen for at huske – eller opleve – hvordan verden var i gamle dage, helt tilbage i 2020.

Med et miljøbevidst og bæredygtigt syn på verden af i dag, tilført en gedigen omgang sund samfundskritisk indstilling, kaster performanceteatret Liminal et blik på os selv – og på hvordan fremtiden muligvis vil dømme os. Med en rejse gennem 29 år – en Time Warp – helt tilbage til 2020, og retur til vores nuværende tid – 2049, ser vi på udviklingen i verden som vi kender den.

Liberty fortæller mekanisk om Time Warp reglerne i bussens højtalere, og ved hvert stop i tid, hvor vi forlader bussen med TidsTony som guide, flyder informationerne os i møde i et par udleverede høretelefoner. Intet er overladt til tilfældighederne, og som TidsTony understreger: ”Det er vigtigt ikke at fodre folk fra andre tider. Det kan gå helt galt

Men alligevel føler man sig sikker på rejsen, ikke bare på grund af den tillidsvækkende og velkendt pastelfarvede turistguide, men også fordi vi igennem de små tre timer rejsen varer, løbende bliver fodret i bussen med beroligende mantraer som ”Din egen tid er tryg og bæredygtig” og ”Vi står sammen, og rejser med omtanke”.

Vi føres ved første stop ud på Rådhuspladsen, som vi kan se slet ikke er oversvømmet, som den jo er i 2049, og TidsTony begynder at interviewe tilfældige 2020-borgere, for at høre hvad de mener om deres samtid. ”Det er helt fucked up!” råber det første interviewoffer – en tilfældig mand på Rådhuspladsen, der bliver stoppet af TidsTony.  Verdenssituationen anno 2020, og tidsrejsen med TIME TRAVEL TOURS, får dermed allerede på første stop et virkelighedstwist, et greb som er kendetegnende for Liminals produktioner, hvor fiktion og virkelighed ofte blandes.

Næste stop er 2026, hvor folk begynder at flytte ud af byerne, og denne gang er vi sat af i et by-jungle område, hvor cikaderne og de eksotiske fuglefløjt konkurrerer med TidsTonys professionelt indsmigrende stemme.

Her er et par af de tidslokale – på hjul!

Mens adskillige skateboarders suser forbi, viser TidsTony os et lille sort telt, i hvilket et stadigt stigende antal mennesker har slået sig ned, med visheden om bankernes samfundsnedbrydende magtmisbrug. Talsmanden fra Den Neoliberale Frihedshær stikker hovedet ud, og forklarer med ophidset stemme hvorfor vi alle skal bo på mindre plads, og alt i mens populationstallet i teltet hastigt stiger, inviterer han rejseselskabet til omgående at flytte ind i teltet – både for vores egen, og for samfundets skyld. TidsTony fornemmer dog straks den pressede stemning, og genner os videre inden den aggressive attitude og tumulten i teltet tager over. Men det varer ikke længe før vi bliver spottet af en anmassende pink finansrådgiver/healer, som lokker med lån med 7%s negativ rente og forbedret karma – ”Du skal bare give afkald på en del af din identitet.

Bare rolig – der er ikke noget nyhedsbrev” råber mr Pink efter os, da vi skyndsomt forsøger at komme væk.

Sådan bliver vi i TIME TRAVEL TOURS ført igennem tiden, med nedslag midt i alle de kriser vi som samfund har udviklet og efterladt til vores efterkommere. Og helt uden at løfte sløret for hvad der i øvrigt sker i et dystert, mørkt og støvet grænseområde i år 2040, kan jeg berette fra bussens sæde 12, at man føler sig både overrasket, ramt, og stærkt underholdt i Erik Pold og Adelaide Bentzons Time Warp performance TIME TRAVEL TOURS.

Grænsecaféen lokker med sit blinkende skilt, og det lokale glamrock band fylder den støvede sommernat med inciterende toner. TIME TRAVEL TOURS er en forunderlig, twistet og bæredygtig bustur gennem tiden.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE OG KØB BILLETTER HER