THE PAST IS THE FUTURE // P44, Sydhavn Teater

Sydhavn Teater har, som så mange andre teatre, kæmpet med Corona restriktioner i flere måneder. Men samtidig med de knoklede for at lande deres sceneforestillinger, har det lokalt forankrede teater også udviklet deres performancelaboratorium P44, og fortsat Futur X, den performance maraton de igangsatte lang tid før der var nogen der kunne stave til Corona.

I Futur X har man gennem fem kapitler følge med i den vildeste rejse, og er i performativitetens hellige navn kommet vidt omkring, både rent udtryksmæssigt og filosofisk.

Futur X sluttede som en virtuel forestilling hvor man (af Corona-relaterede sikkerhedshensyn) fulgte med via sine skærme derhjemme, men stadig med den samme publikumsinddragende ånd der følger alt i P44. Sceneblog har sendt reportager løbende, så hvis man har fulgt med her på siden, så kan man sikkert forstå omfanget af Sydhavn Teaters maratonperformance.

Og nu, hvor Futur X har fundet sin afslutning, har teatret skabt et FUTURX – IN MEMORIAM museum i P44, hvor billeder, stemninger, optagelser og artefakter er blevet samlet for at give et indtryk af teatrets maratonperformance, hvad enten man har overværet en, flere eller slet ingen af kapitlerne.

I museet på Borbjergsvej 44 kan man både se fotograf Lars Grundwalds fremragende billedserie, man kan i de ophængte hørebøffer få en lydlig oplevelse af intensiteten af værket, eller man kan vandre, kravle eller sidde, mens man suger til sig af de omfattende scenografiske udsagn som FuturX har budt på. Eller man kan bare stå helt stille, og fordybe sig i en verden hvor fortiden er fremtiden…

THE PAST IS THE FUTURE / FUTURX – IN MEMORIAM museet har gratis adgang, holder Corona forskrifterne, og er åbent tirsdage- torsdage i juni fra kl. 14-17.

fotos fra museet: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE HER

Og hvis du vil se reportager fra nogle af de enkelte kapitler: