FUTUR X – Chapter 3 – CYBERSPACE // P44, Sydhavn Teater

Reportage fra Performancemuseet P44 i Sydhavnen, hvor Mille Maria Dalsgaard og Sydhavn Teater denne gang har inviteret Mirko Borscht til at forske i fremmedhed.

Den vilde instruktør Mirko Borscht (DE) har allieret sig med scenograf Christian Beck (DE) i skabelsen af endnu et univers af spørgsmål, og ligesom i forestillingen D’ARC i 2016, bevæger d’herrer sig på kanten af det forståelige.

Den xenologiske forskning tager udgangspunkt i en 2064 verden hvor alle mennesker er uploadet til Cyberspace, og en gruppe antropologer nu er sendt tilbage til 2020 for at finde ud af hvad der gik galt.

Hele installationen er en labyrint af tågede, tungthængende plasticforhæng, hvor antropologerne fra fremtiden tager dig ved hånden og fører dig til større forståelse. SØS Gunver Ryberg har komponeret tonerne der sagte møder dig på din vej, men også optagelser af fortidens stemmer, samt liveoptagelser bryder den ellers ret så metafysiske oplevelsessfære.

Følelser, viden, hukommelse og selvopfattelse – alt er på spil. Måske findes svarene i permafrosten, måske kan du hjælpe forskerne på vej i processen de kalder XENOPLICATION.

Du kan selvfølgelig bare møde op uforberedt og modig, men hvis du vil forberede dig på den performative oplevelse og efter min mening få det optimale ud af dit besøg på P44, så start med at se den trailer Mirko Borscht har lagt på Sydhavnteater.dk. Ikke alene fortæller den hvad forhistorien for fortællingen er, den vil også sætte dig i det rette mood, og forberede dig til live-oplevelsen.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE