THE ERA OF NO TALENT RISING // The Nordic Beasts, Dansekapellet

⭐⭐⭐*

Who wants to be cute?”

Noora Hannula & The Nordic Beasts tager kendiskulturen og fake news på ordet, og går all in på rå rockattituder, nuttede killinger, trutmunde og instamoments.

We have had a few body disorders, indleder Hannula og den nordiske gruppes belgiske islæt, danseren Loraine Dambermont. De forsøger at komme til orde under massive klapsalver, der brager ned imod de to smilende stjerner i en flere minutter lang velkomsthyldest. En optaget velkomsthyldest vel at mærke, der bliver afspillet mens de som sande kendisser vinker koket ud til de tusindvis af fans. For ligesom en fotovinkel på et vælgermøde i USA kan gøre en kæmpe forskel når historien skal skrives, så er det vigtigt at skabe den rette stemning og hype, hvis man da er en rigtig stjerne.

Den finskfødte Noora Hannula har danset og skabt forestillinger i Danmark i adskillige år, og i den nordiske dansegruppe The Nordic Beasts har hun som koreograf og kunstnerisk leder fundet den kreative base for sine vilde idéer. Hun har skabt nogle af de mest banebrydende danseforestillinger, som f.eks. THE ULTIMATE BATTLE, hvor hun kæmper med et hologram, og som den geniale danser hun er, så giver hun sig max i alt hvad hun deltager i – senest Kristján Ingimarssons ROOM 4.1.

Og nu er det så tilbedelsen af stjerner og den efterhånden udbredt lette omgang med sandheden, som bliver iscenesat og pillet fra hinanden. Super sympatisk – men holder det som forestilling?

Som bagvæg har scenen i Dansekapellet en skærm, der under forestillingen bliver fyldt op med snapchat beskeder – og det er ikke så få, for lige før forestillingen bad Noora Hannula alle de tilstedeværende om at logge ind på deres mobiler og følge de to verdensstjerner. På Snapchat får du et navn – mit var Crazy Chihuahua – og så kan du ellers deltage som kommentator i løbet af forestillingen, hvis du vil.

Full potential, Catfight, Loneliness.

THE ERA OF NO TALENT RISING er en samling af små episoder, som alle kommenterer på den form for online branding eller konstrueret virkelighed, som mange benytter sig af i vores selvskabte verden af stjerner og fans. Og Hannula har koreograferet adskillige fede dansenumre til forestillingen, som hun og Loraine Dambermont udfører med sædvanlig dødsforagt, hvilket selvfølgelig isoleret set burde være nok til at søge mod Dansekapellet. Men desværre holder forestillingen ikke vand som helhed. Dertil er den for ufokuseret, for usammenhængende og bare ikke samlet nok. Men hvem ved – måske bliver den videreudviklet hos The Nordic Beasts. Det har både idéen og dansenumrene fortjent.

Foto: Søren Meisner

SE MERE

*OBS! Noora Hannula & The Nordic Beasts har efter eget udsagn efterfølgende ændret i forestillingen og lavet en del ting om, så ovenstående anmeldelse med dertilhørende stjerner skal derfor muligvis tages med et gran salt. Vi foreslår man selv går ind og vurderer Noora Hannulas lille værk.

red. 22.11.19