SONG OF 8 // Institute of Interconnected Realities, Dansehallerne på Copenhagen Contemporary

⭐⭐⭐⭐

Kampen mellem det visionære og det erotiske, eller som Institute of Interconnected Realities (IIR) lægger det frem – hvordan man gentænker dilemmaet, og tager skridtet hen over kløften mellem de to verdener.

Suggestive bevægelser til tonerne af de messende stemmer fylder rummet, mens de tre performere går længere ind i processen, hvor de giver publikum mulighed for at gribe stemningen eller sanse processen. Ikke tilfældigt at uendeligheden – tallet 8 – er valgt i deres performance, hvor de gentagne bevægelser er det grundlæggende mantra for Marie-Louise Stentebjerg og Ida-Elisabeth Larsen fra Two Women Machine Show, samt engelske Jonathan Bonnici, der nu tilsammen udgør kernen i IIR.

SONG of 8 er er et super spændende bekendtskab, og kan ses i lige linje fra Two Women Machine Show’s tidligere arbejde med lyd og bevægelse, som da de dansede med små højtalere på armene i deres undersøgelser af figuren (rummet), eller i ALITY, hvor de udforskede fantasien.

I Copenhagen Contemporarys smukke megarum performer IIR i beklædningsdesigneren Lærke Valums imponerende installation af lilaflettede stoffer, der både virker som afskærmende vægge og understøttende dansegulv. Fint greb at lade Valums rustikke håndværk understrege intimiteten i det store rum, hvor SONG of 8 danses præcis i skumringen, så lyset langsomt fader ud mens danserne danser af.

IIR er en konstant udforskende identitet, og SONG of 8 er et skridt på vejen, der skal opleves før det er væk.

Foto: Jeffrey Scott Stratton & Rune Svenningsen

SE MERE HER