WAITRESS // Det Ny Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

Selvstændige kvinder bager de kager de vil.

Se dig omkring. Her er ingen engle!”

I den amerikanske WAITRESS musical, skrevet og komponeret af Jessie Nelson og Sara Bareilles, og baseret på Adrienne Shellys film af samme navn, er det de selvstændige kvinder der regerer. På godt og ondt, for livets tærte har ikke kun sukker, smør og mel i dejen, men også en masse udfordringer.

På Det Ny Teater har Lisa Kent iscenesat musicalen om servitricen Jenny der bliver gravid med sin mand, som hun egentlig helst ville gå fra. Men har hun råd, nu hvor hun skal have et barn? Og hvad med kollegaerne på Joes Diner, den unge Dawn der aldrig har været på date, samt den erfarne Becky der er kørt fast i sit ægteskab med en mand der er syg? Musical’en WAITRESS lader kvinderne træffe deres selvstændige valg, og ikke mindst – have det godt med det. Her bliver ingen kvinde udskammet for at følge sin lykke.

WAITRESS er en gennemført amerikansk feelgood musical, med et super dynamisk flow af rytme der får publikum til at sidde og vippe med foden. Men den er også mere end det, for Maria Lucia Heiberg Rasmussen er perfekt som Jenny, med sin konstante tvivl og empati overfor sin omverden, og selvfølgelig – sin skønne stemme. Og de to andre servitricer er ligeledes perfekt castet. Monica Isa Andersens uskyldige Dawn, der møder sin store kærlighed på sin første date, samt Sara Gadborg som Becky, den erfarne servitrice der går i front for kvinderne på Joe’s Diner. Den treenighed bærer forestillingen på Det Ny Teater.

Nu lyder det måske som om der ikke er mænd med i WAITRESS, men det er der bestemt, bl.a. Lars Mølsteds sympatiske Dr. Pomatter, der er så sød at Jenny ikke kan holde sig i kjolen, og den altid flot performende Mads M. Nielsen som den brovtende Diner-bestyrer Cale. Men fremhæves bør i særdeleshed Sebastian Harris, der stjæler billedet med sin kække Ogie, Dawns første date. Med uforfalsket sceneudstråling samt rim, dans og sang, viser Ogie at have betydeligt mere i vente til Dawn end hans astma inhalator antyder.

WAITRESS er Det Ny Teaters tærte til alle kvinder.

Foto: Miklos Szabo

SE MERE HER