METASEXY // Ines Belli, POPDEATHPOWER, Dansehallerne x Betty, på Edison

⭐⭐⭐⭐

Fuldt påklædt, men meget nøgen.

Fra et helt stillestående tableau i lys med heftige beats, til mørke og mere esoteriske toner der omkranser danserne, der nu begynder at svaje.

Inés Belli er en koreograf der ikke lader sig nøje med det almindelige, og da slet ikke når det gælder så vigtige emner som seksualitet og objektivisering. I METASEXY folder den norske koreograf sig ud med grundlæggende modsætninger i sin både æggende og distancerende koreografi, der forvirrer enhver der måtte tro at de var klar over hvad de gik ind til, og hvilke signaler de måtte tro de modtager.

De seks dansere, der er fuldt påklædte men føles ekstremt nøgne, tager publikum på en strabadserende rejse gennem følelser og forventninger, samt bevægelser og udtryk, der med et traditionelt male gaze ville betragtes som meget seksualiserede. Men hvem er jeg – eller du – der skal bestemme hvad der ligger i den æstetik som Inés Bellis dansere præsenterer?

METASEXY gør op med modtagerens vetoret, og lader danserne fucke med vores hjerner, når de samtidigt med æggende bevægelser og kælne trin, sender utvetydige signaler med øjne der er kolde som stål.

Modsatrettet? Kun for den der på forhånd har skabt en seksualiseret verden, hvor det feminine defineres af det maskuline. Men helt sikkert flertydigt og åbent for fortolkning. Inés Belli præsenterer med METASEXY i POPDEATHPOWER programmet, en utrolig intens oplevelse der går lige i kroppen, og efterlader dig fuld af spørgsmål – mest af alt til dig selv. Fuldt påklædt, men ret så afklædt.

Foto: Mikael Luksepp

SE MERE HER