JESUS CHRIST SUPERSTAR // 50års jubilæumskoncert med Danmarks Underholdingsorkester, på Gamle Scene

⭐⭐⭐⭐⭐

On Thursday night, you will find him where you want him

Danmarks Underholdingsorkester viser med deres storslåede jubilæumskoncert af Andrew Lloyd Webber og Tim Rices JESUS CHRIST SUPERSTAR, at den symfoniske musik har en vigtig plads i populærmusikkens verden. Når Andreas Vetö svinger dirigentstokken over det store orkester, hvor strygere, blæsere, trommer og elguitarer tilsammen udgør en symfonisk flodbølge af vellyd, understøtter det ikke bare Andrew Lloyd Webbers episke toner, men bygger også bro mellem generationer.

Historien om hvordan Jesus blev forrådt af Judas er fortalt igennem flere årtusinder, men i JESUS CHRIST SUPERSTAR er det Judas der er hovedpersonen, og gennem ham vi får fortællingen. For 50 år siden, da rockoperaen ramte verden for første gang, blev den mødt af demonstrationer, vrede og beskyldninger om blasfemi og skandale – men i dag bliver musikken og sangene hyldet som en klassiker.

Underholdingsorkestret har adskillige stjerner med som solister, og ud over den charmerende Allan Mortensen, sangerikonet der også var med for 50 år siden, den engelske super-basstemme Cavin Cornwall, samt den virkeligt velsyngende musicalperformer Christian Brodersen som Jesus, er det specielt Fallulah, Erann DD og Martin Brygmann der løfter koncerten ud over det sædvanlige. Fallulah er som Maria Magdalene både sart og kraftfuld i sin fortolkning af den episke I DON’T KNOW HOW TO LOVE HIM, og den garvede Erann DD swinger bare konstant røven ud af bukserne som Judas.

He looks so small, not a king at all

Karaktererne i JESUS CHRIST SUPERSTAR er blevet castet med idéen om at bringe personlighederne i spil i fortolkningen af partierne, og som Kong Herodes indtager Martin Brygmann da også scenen som den fødte entertainer han er. Først indleder han med at lægge sit klassiske gummiansigt i de rette folder, og for derefter at charme publikum ned i sækken med et par Charleston dansemoves. Selvfølgelig alt sammen indenfor rollen som den overlegne Kong Herodes, der har hørt så meget om en mand der tryller vand til vin, men alligevel ikke rigtig tror på Jesus som jødernes konge. Helt genial casting.

Danmarks Underholdingsorkester spiller med musklerne, og på Det Kongelige Teaters Gamle Scene var der stående ovationer til den udsolgte premiere – god tur rundt i Danmark.

Foto: Danmarks Underholdingsorkester.

SE MERE & KØB BILLETTER

En tanke om “JESUS CHRIST SUPERSTAR // 50års jubilæumskoncert med Danmarks Underholdingsorkester, på Gamle Scene

Der er lukket for kommentarer.