ENETIME // Teatret ved Sorte Hest

⭐⭐⭐⭐

Absurd komik på højt plan i den klassiske enakter!

”Kom bare op, frøken – professoren kommer straks” Sådan både begynder og slutter ENETIME, og ligeså foruroligende som Sarah Bobergs stramme husholderske-mine er, ligeså beroligende er den aura hun udstråler i sin tilbagetrukne skyggetilværelse i Ionescos lille mesterværk fra 1951.

ENETIME på Teatret ved Sorte Hest er blevet en klassisk enakter med tre pragtfulde skuespillere, og med en enkel sort/hvid scenografi, som elegant understreger hovedpersonernes karakterer.
Mads Willes diffuse, absurde, og dødsensfarlige professor, får med stoleleg og brug af tavler og imaginært kridt, eminent opbygget klasseværelsets magtrum. Og Rosalinde Mynsters lille naive, men dog mærkværdigvis voldsomt vidende studine, bliver fanget bag de sorte møblers dominans, hvor hun blot bliver endnu mindre, endnu mere sårbar.
Simpel og genial opbygning, som giver publikum ro til at (forsøge at) forstå de mange absurde tirader af belæste ord fra professorens mund.

Og i baggrunden Sarah Bobergs stramme husholderske, der vedholdende forsøger sig med damage control og formanende ord. Hun er igennem hele forestillingen den samlende kraft – en form for publikums-livline – og desto mere ondt er det, når afslutningens grusomhed kommer for en dag.

Underviserens dominans, den videndes magt over den uvidende, manden over kvinden, drifter der ikke kan tøjles og til sidst ubegribelig kynisme, er hvad ENETIME egentlig handler om. Men i Maria Vinterbergs iscenesættelse på Sorte Hest, er det også Ionescos absurde komik der træder i karakter, både tankevækkende og med forløsende effekt.

Viden er magt, men magt kan misbruges.

 

LÆS MERE HER!

 

 

Foto ROBIN SKJOLDBORG
Medvirkende MADS WILLE, ROSALINDE MYNSTER, SARAH BOBERG
Instruktør MARIA VINTERBERG
Scenograf MARIANNE NILSSON 
Lys- og lyddesigner SØREN KYED
Kostumedesigner MIKAEL JENSEN
Instruktørassistent AMALIE KAMMA DAHL HOLLEUFER
Dramatiker, forfatter EUGENE IONESCO
Oversætter CHRISTIAN LUDVIGSEN
Producent TEATRET VED SORTE HEST
Arrangør TEATRET VED SORTE HEST

En tanke om “ENETIME // Teatret ved Sorte Hest

Der er lukket for kommentarer.