SKATTESAGENS HELTE // Off Off produktion på Teater Grob

⭐⭐⭐⭐⭐

Gangsta rap og hæsblæsende humor i årets embedsværks-politiske ørefigen!

Super velspillende Ina-Miriam RosenbaumAndreas Jebro og Søren Bang Jensen holder et forrygende tempo, og i bedste revystil skifter de parykker og briller konstant, i den hylende morsomme satire SKATTESAGENS HELTE som spiller på Teater GROB for tiden.

Anne Zacho Søgaards nærmest slapstick-præcise instruktion, formår de tre med ret enkle midler at portrættere alle de centrale figurer i den famøse skattesag fra 2010-14 med Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock, og der er ikke et øje tørt når den knap så høje Ina-Miriam Rosenbaum spiller op imod de tårnhøje Andreas Jebro og Søren Bang Jensen.

”Du er en ubygget motorvej i Jylland”

Skældsudtrykkene fyger igennem luften når nettet strammes, og den allerede en gang Reumert-vindende Anders Jebro spiller den vildeste Troels Lund-Poulsen, som med sin Rolexbeklædte arm får os overbevist om at han skal have en Reumert mere. Gerne for mig – Jebro er ovenud skøn, selv når han sviner den ”stakkels” Peter Loft til med ukvemsord som ovenstående.

”Jeg er Loft. Peter Loft!”

007-departementschefen som endte med 12,3 mio i erstatning og en kommunaldirektør-stilling på Bornholm, er konstant hængende over forestillingen som en ond ånd, og det er et brillant greb at lade alle tre skuespillere skiftes til at spille Peter Loft, han får hele tiden et ekstra lag på den ellers foruroligende glatte embedsmands overflade.

Manuskriptforfatter Kristian Halkens flotte forestilling er også indhyllet i fængende live musik, og Jens Korses intelligente sangtekster bliver fulgt til dørs af de rå riffs fra Anders Birk og Michael Andersen, der i übercool stil leverer tonerne iført ulastelige jakkesæt i baggrunden.

SKATTESAGENS HELTE er et svirpende piskesmæld, men også et velklingende, velsmagende måltid af politisk satire.

SKATTESAGENS HELTE er en del af Projekt Glemmebogen

LÆS MERE HER!

Foto: Anders Hjerming

Medvirkende INA-MARIA ROSENBAUM, ANDREAS JEBRO, SØREN BANG JENSEN
Musik ANDERS BIRK OG MICHAEL ANDESEN
Manuskript KRISTIAN HALKEN
Journalistisk konsulent MARIE LOUISE TOKSVIG
Sangtekster JENS KORSE (SELVSVING)
Instruktion ANNE ZACHO SØGAARD
Instruktørassistent JOHAN KLINT SANDBERG
Afvikler MAGNUS HANSEN
Scenemester RENE F. RASMUSSEN
Scenografi DAVID GEHRT
Scenografassistent CECILIE DUJARDIN
Koreograf REBEKKA LUND
Lysdesign SUNI JOENSEN
Lyddesign MAGNUS HANSEN
Gæstespil af Off Off/ Produktion