BRYLLUPSMAGASINET // Ulla Koppel & Verdens Mindste Teater, i Salonen

Salonmonolog med brod.

Overherredamedømme

Ulla Koppels salonmonolog BRYLLUPSMAGASINET er det sidste nye skud fra Verdens Mindste Teater, teatret der startede på 16 m² i Albrectsens Galleri i en pavillon i Kronprinsessegade, og nu spiller på Salonen på Østerbro. Dog spilles der ikke på Salonens kælderscene under Corona restriktionerne, så Ulla Koppels dramatik udfoldes nu som en salonmonolog – lige på sofaen foran dig.

Det er Mira Noltenius der er bruden på flugt, bruden hvis drøm der blev et mareridt.

Er jeg Alice i eventyrland?

Med et blåt øje og en blodtud til at sætte farve på den ellers kridhvide bryllupschiffon, vælter hun ind i salonen, og uden at helt at vide hvor hun er, begynder hun at fortælle om sin skæbne. Dramatiker Ulla Koppel har skrevet brudens historie, der med Mira Noltenius fine spil er et fængende drama, men monologen flyder af og til ud over sine bredder, for Koppel kan ikke helt lade være med at putte små historiske anekdoter og interessante fakta ind i monologen. Det er både godt og skidt, for selvfølgelig ryger man lidt ud af det dramatiske rum, når en blodig brud på flugt begynder at fortælle om hvordan smykke- og samtykkelovgivning påvirker samfundet, omvendt er det en underholdende affære at høre Noltenius læse højt fra Bryllupsmagasinets brevkasse, hvor der finurligt nok er relevante spørgsmål og svar der passer til førnævnte afstikkere.

Måske burde man lede ligeså meget efter den perfekte mand, som efter den perfekte kjole (?)

Det er momentvis som om Dannerstiftelsen er rykket ind i Salonens trygge rammer, og det er dejligt at opleve styrken hos Noltenius’ brud og intellektet i Koppels tekst, som på trods af det alvorlige emne bestemt ikke er uden humor, så hvis du er til en varm skål suppe, et godt glas vin til halsen, og en fin salonmonolog i Salonens hyggelige stue, så kig forbi Østerbro før det er for sent.

Foto: Annemette Albrectsen

SE MERE