BRÆNDING // Præsentationsforestilling af afgangselever fra DDSKS – på Aarhus Teater + interview m/Lars Sennels

Sommer – sommer og sol….

Det er den gamle klassiske sang om det smukke Danmark der møder os, når de næsten nyuddannede skuespillere fra Aarhus skal vise os hvad de kan, og hvad vi kan forvente os når de bliver forlader skolen om kort tid. De har på Aarhus Teater fået roller tildelt i forestillingen BRÆNDING, som er en samling af nyskrevne tekster af de ligeså næsten nyuddannede dramatiker elever.

Men det er også en samlet forestilling – et fint lille politisk opråb, der handler om løgne, hykleri, og forurening.  For som instruktøren Petrea Søe siger, så er det fordi, det simpelthen er så voldsomt nu.

I BRÆNDING følger vi livet i en lille landsby der er afhængig af den lokale fabrik, som desværre viser sig at være årsag til en massiv forurening. Men hvem tør sige noget? Hvem tør tage kampen op, hvem vil blive uvenner med resten af landsbyen, og hvordan overbeviser man de andre om at byens største arbejdsgiver reelt er en fjende af folket.

Henrik Ibsen skrev en Folkefjende allerede i 1882, og verden er ikke blevet klogere siden. Men temaet er et godt afsæt for en dramatisk fortælling, hvor de nye dramatikere kan vise hvordan de vil fortælle den klassiske historie om forurening af både land og sind – og alle de unge skuespiller elever kan prøve kræfter på en scene foran et stort publikum.

Og som publikum til BRÆNDING bliver man godt underholdt og får noget med hjem, og hvem ved – måske kan man spotte en ny Shakespeare eller Ghita Nørby.

Unge på scenen får de unge i teatret

Til præsentationsforestillingen mødte Sceneblog teaterchef Lars Sennels fra Vendsyssel Teater, og fik en snak om unge i teatret, og hvorfor det er så vigtigt at få de helt friske kræfter ind på scenerne. Se interviewet herunder:

foto: Emilia Therese

film: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE