Anmeldelse: NATTEN – EN TEATERKONCERT // Aarhus Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

Grumt. Smukt. Drømmende. Bagfra, forfra og i siderne. Overalt høres stemmerne – præcis som i en drøm.

Nicolei Faber har iscenesat Aarhus Teaters nyeste teaterkoncert, og man ved bare fra start af, at man er i gode hænder. Sammen med Aarhus Teaters huskomponist Marie Koldkjær Højlund, er det den vilde sample- og komponistduo Den Sorte Skole der har skabt de lydbilleder der omgiver os i det gamle scenerum, hvor kun balkonernes guldornamenter og de hvide svaner i loftet minder os om hvor vi er. For vi kunne ellers hurtigt glemme det, nu hvor NATTEN – EN TEATERKONCERT ruller over scenen, og fænomenet Julian Juhlin med sit gråmelerede scenografi- og kostumedesign rent visuelt har bragt Aarhus Teater ind i drømmeverdenen – på godt og ondt. For om natten er der ikke kun søde drømme. Mareridtet fylder mindst lige så meget når Nicolei Faber lukker øjnene om natten.

Teaterkoncerten er et skønsomt udpluk fra vores sangskat – hvor både salmer, højskolesange og vuggeviser indgår – og selvom det er velkendte og smukke sange og toner som forestillingen er bygget op om, så er NATTEN – EN TEATERKONCERT mindst lige så meget en visuel oplevelse, en række af billeder som kommer til at forfølge dig i et godt stykke tid.

Billederne skabes på baggrund af Julian Juhlins skræmmende scenedesign, hvor det tågede, det udviskede, det gråmelerede og det gådefulde ligger som en dyne over Store Scene på Aarhus Teater. På scenen står skuespillerne Marie Marschner, Mette Klakstein, Carla Eleonora Feigenberg, Amalie Drud Abildgaard, Jacob Madsen Kvols, Simon Mathew, Emil Prenter og Emil Busk Jensen, samt Marie Koldkjær Højlund og Aarhus Teaters Kor, så NATTEN – EN TEATERKONCERT har både vellyd og scenisk talent til overflod.

Nogle stemmer er større end andres, men teaterkoncerten er så meget mere end blot stemmerne, og i Den Sorte Skoles elektroniske verden lader man sig gerne forføre som gæst i natten, og flyder med i drømmenes uforklarlige kosmos.

NATTEN – EN TEATERKONCERT spiller på Aarhus Teaters store scene d. 24. august – 27. september 2023.

Foto: Emilia Therese

SE MERE HER