Anmeldelse: ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER // Tivolis Koncertsal

⭐⭐⭐⭐⭐

Let’s pinkie! Alvin Aileys kompagni af fantastiske dansere er i København, og kan stadig forføre en hel sal med deres jazzede, sprøde og helt igennem groovy lækkerhed.

Den legendariske koreograf Alvin Ailey har ikke levet forgæves, og hans værker er for længst blevet klassikere indenfor moderne dans, så det er udelukkende et spørgsmål om kompagniets dansere her i 2023 stadig har den feeling, og den kontrollerede løssluppenhed som der skal til for at yde Aileys arv retfærdighed på scenen. Og svaret er et rungende JA! ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER i Tivolis Koncertsal rammer både de der kan huske Aileys storhedstid i 60’erne, 70’erne og 80’erne, samt hele den nye generation, der til premieren – sammen med alle de gamle – spontant stillede sig op og svingede med på tilskuerrækkerne til det store afslutningsnummer REVELATIONS.

Oh Lord. Fix me Jesus.

Alvin Aileys koreografier, samt Twyla Tharps ROYS JOYS, bliver af kompagniet danset med både legende lethed og udfordrende flirt i udtrykket. Men alle på dansevinylen er samtidig bevidste om de underliggende temaer i værkerne, og religiøsitet, frigørelse og Alvin Aileys livslange kamp for de afroamerikanske danseres muligheder og rettigheder, er grundstenen i de pragtfulde koreografier der stadig lever gennem ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER.

ALVIN AILEY AMERICAN DANCE THEATER danser i Tivolis Koncertsal d. 27/8-2/9 2023.

Foto: Paul Kolnik

SE MERE HER