VITA DANICA // Holstebro Dansekompagni & Aarhus Teater

⭐⭐⭐⭐

Der er et yndigt land

Pernille Rosendahl er en stor sanger, men en lille brik i den store fortælling, når dansk sang og kultur skal iscenesættes. Det er dog den tidligere Swan Lee forsanger der stjæler billedet i VITA DANICA, dansekoncerten som Holstebro Dansekompagni og Aarhus Teater endelig får lov til at vise på scenen, når dansen, musikken og den flotte iscenesættelse stråler udover Aarhus for tiden.

VITA DANICA er en kærlighedserklæring til den danske sang, en reminder om hvem vi er, og et velment sammenstød mellem nutiden og fordums dage.

Flankeret af de to komponister og musikere Søren Vestergaard og Dennis Ahlgren tager Rosendahl os igennem danmarkshistorien med udvalgte sange, helt fra den middelalderlyriske Drømte Mig En Drøm I Nat og Jeppe Aakjærs Jens Vejmand, til egne og andres meget nutidige sange, der alle på samme måde afspejler den tid de er skrevet i. Og i samarbejde med de to herrer har Pernille Rosendahl givet alle de kendte sange nyt liv med nye arrangementer, og en vinkling der får dem til at fremstå vårfriske og imødekommende overfor danserne i forestillingen. For det er Holstebro Dansekompagnis internationale ensemble, samt deres kunstneriske leder Marie Brolin-Tanis koreografiske arbejde med temaerne og musikken, der gør at VITA DANICA ikke blot er en teaterkoncert med en af Danmarks smukkeste stemmer, men er blevet et samlet værk, hvor hverken dans eller sang kunne have været undværet.

Undværes kan heller ikke instruktøren Sargun Oshana eller scenograf Sarah Fredlund, da de er de to sidste vigtige brikker i den kvartet som har skabt VITA DANICA, og netop med Oshanas fine personinstruktion og Fredlunds lette og poetiske sommerscenografi, bliver dansekoncerten en realitet, og høsten kommer i hus.

Marken er mejet, Pernille Rosendahl har sunget, og Marie Brolin-Tanis dansere har i træsko danset høstballet så selv lærkeungerne pipper med.

Foto: Christian Bang

SE MERE HER