TIVOLI VARIETÉEN 2022 // Rasmus Botoft & venner, Glassalen i Tivoli

⭐⭐⭐

Else Pelse Pølse Petersen gik i front, da Rasmus Botoft og venner indtog Glassalen i Tivoli, til premieren på TIVOLI VARIETÉEN 2022. Og selv om der var både gæster fra det store udland, talenter fra egen andedam, etablerede navne og deciderede stjerner, så var det Rasmus Botoft der havde taktstokken, og med sin sædvanligt morsomme stil – og hans karakter Else Pelse Pølse Petersen – skabte Botoft, hvad jeg vil kalde en pose blandede bolsjer. På godt og ondt.

Det er Rasmus Botoft der har iscenesat TIVOLI VARIETÉEN 2022, og det er ham der har valgt at gøre aftenen til en hyggelig blanding af Go’ Morgen Danmark og Hjallerup Marked, med artister, sangere, musikere og venner, der alle får en hyggesnak med på vejen. Og jeg skal love for det er et blandet line-up, som Botoft præsenterer. På premiereaftenen udgjorde gæsterne komikeren Eva Jin, sanger og radiovært Mikael Simpson, jazzsangerinde Alice Carreri, flamencodanser Selene Muñoz, gadekøkkenkok Morten Kryger Wulff, lysdesigneren Mads Vegas, en australsk sabelsluger ved navn Lucky Hell, Zirkus Orchestra og Tivolis Balletteater – alt sammen bakket op af Tivoli Varietéens Orkester med kapelmester Peter ”P.J.” Jensen i spidsen. Og så selvfølgelig førnævnte Else Pelse Pølse Petersen, hvor Rasmus Botoft er den skønne madamme der eeeelsker aftenskoler, og for tiden er meget optaget af at læse i kaffegrums.

Og der var absolut flere af aftenens indslag der var gode, herunder Tivoli Balletteatret der præsenterede Robert ”Harlekin” Thomsens fine Meet Cute – en 8minutters menage a trois med franske toner, hvor to flotte sømænd er mere interesserede i hinanden end den nydelige og ellers helt kæresteklare kvindelige hovedperson. Skøn koket koreografi, og flot danset af Vincent Vernal, Louis Fernando og Jennifer Wagstaffe.

Danseren Selene Muñoz og hendes wingman David Hildebrandt gav også en effektiv smagsprøve på hendes enorme talent, og aftenens musikere var skam også af fineste karakter – både Alice Carreri, hvis samspil med orkestret svingede upåklageligt, og en stjerne cameo af Mikael Simpson, der hyggede om publikum med lidt ekstra på mundharmonikaen.

Men alligevel var det som om Botoft insisterede på en smalltalk stemning, hvor han bl.a. hyggesnakkede en hel del med en gadekøkkenkok, der i bedste Go’ Morgen Danmark stil hele tiden skulle nævne sine leverandører, mens røgen og bradepandeduften umiskendeligt spredte sig ud i Glassalen. Så sammen med en sabelsluger, det store og festlige Zirkus Orchestra, og den til dagligt sindssygt dygtige lysdesigner Mads Vegas, der af uransagelige grunde gav den gas på scenen som en anden Jodle Birge med tyrolerhat, så bliver den lange række af talentfulde mennesker til en pose blandede bolsjer, hvor der ikke rigtigt er styr på sammenhængen.

Og det er egentligt ærgerligt.

foto: Sceneblog

TIVOLI VARIETÉEN 2022 spiller fra d. 9.-18. juni.

SE MERE HER