PLAYBLACK // Joana Tischkau, kurateret af Toaster og CPH Stage, på Husets Teater

⭐⭐⭐⭐

I’m not gonna spend my life being that colour

Fin lille genialitet på gæstevisit.

Den tyske koreograf og performer Joana Tischkau har i PLAYBLACK grebet fat i nogle af de absurde måder, hvorpå sorte entertainere er blevet omtalt og behandlet gennem tiden. For mens mange tiljublede Michael Jackson og Whitney Houston, og i stor grad idylliserede det man mente var det sorte look, så viste det sig gang på gang i interviews og omtaler, at respekten og accepten af mennesket bag pailletterne var så godt som ikke eksisterende.

Titlen på Joana Tischkaus performance PLAYBLACK spiller naturligvis på ordet playback, hvor en optrædende sanger blot mimer til en allerede optaget sang – også kaldet lip sync. Og det er netop dette greb Tischkau bruger i sin refleksionsperformance, hvor hun fremhæver både sangtekster, taler og udleverende interviews hvor det fremgår klart at der er noget helt galt.

Der er ikke den store udvikling i showet, der virker længere end den time det reelt varer, men selve ideen og konceptet for den Toaster kuraterede performance på CPH Stage er genialt, og langt hen ad vejen er det ret underholdende at se på, når Joana Tischkau & co. med både sangnumre og interviewklip nailer underholdningsindustrien.

PLAYBLACK spiller på Husets Teater under CPH Stage 2022.

Foto: Daniel Michael Shaw

SE MERE HER