TIL UNGDOMMEN // Teater V

⭐⭐⭐⭐

Teaterdirektør Pelle Koppel gør et kæmpe stykke arbejde med Teater V, både ved at rejse landet tyndt og hente forestillinger fra hele landet til Valby, og ved at skabe egenproduktioner på højt niveau for at sætte teatret på landkortet. Og det er ikke kun voksenforestillinger Pelle Koppel sætter på scenen – også børne og ungdomsforestillinger finder vej til Porcelænstorvet – og da den utrættelige Koppel også driver forlaget Koppelwrite, hvad er så mere nærliggende end at vælge at oversætte, bearbejde og iscenesætte den succesfulde norske Linn Skåbers ungdomsmonologer TIL UNGDOMMEN på scenen i Valby.

Pelle Koppel har valgt ikke at lægge ekstra lag til bogens tekst for at skabe en sammenhængende forestilling, men har i stedet valgt at være meget tro mod Skåbers tekster, og bare lade monologerne afløse hinanden en efter en, og tale for sig selv. Koppel opnår på den måde en simpel og meget ren formidling, der understøttes af en scenografi der består af et enkelt betonelement, som effektivt bruges som lærred for projicioner af både stills og levende billeder i de enkelte scener.

En teksttro opsætning af monologer med en meget simpel scenografi, kunne sagtens gå hen og blive kedeligt, hvis man da ikke lige havde et rigtig fint hold unge skuespillere i baghånden, der på Teater V giver monologerne krop og sjæl på scenen. Og jeg skal love for at de fem unge spillere – Lue Støvelbæk, Malaika Berenth Mosendane, Lukas Toya, Nanna Eide og Thomas Diepeveen – får levendegjort monologerne så de forstås helt op til de bageste rækker i salen. Skoleklasser kan være svære at tøjle, men det jeg oplevede under forestillingen TIL UNGDOMMEN, var store elever der levede med i både konflikter og følelser på scenen. Og så må man vel sige at udfordringen er løst og opgaven bestået.

Foto: Martin Høyer

SE MERE HER