THE TROLL SHOW // Sort/Hvid

⭐⭐⭐⭐

Performance debut i troldeskoven.

Konceptkunstneren Sigrid Johannesen og hendes HOUSE OF TROLLS, har i et godt stykke tid sørget for at troldene ikke bare ville kunne ses på scenen, men også ude i virkeligheden – hvor de har trollet offentligheden med niqabhappenings, folketåbevalg, og plakatoverbemaling med slagord og udsagn fra deres troldeverden. For rigtige trolde kan jo ikke holdes nede.

”Vi har mistet vores fornemmelse for fællesskab”

Og nu skulle slaget så tages ind i salen på Sort/Hvid, helt ind hvor et pænt publikum sidder på sæder, og ikke ved hvad der rammer dem, før det er for sent.

Og ramt blev vi. Sigrid Johannesen, der både står for manuskript og instruktion, har sendt de tre trolde – hver især med egen skuespilkonsulent indeni (Piet Gitz-Johansen, Katrine Leth Nielsen og Christine Sønderis) – tilbage (eller frem?) til en stenalderhule, hvor tanker om trolling, bevæggrunde, refleksioner og funfacts, fortæller og/eller retfærdiggør troldenes historie.

I en verden hvor World Wide Web er det eneste virkelige fællesskab der er tilbage, får Sigrid Johannesen og troldene med growl, tæsk, flyvende dåseøl og involvering af publikum, plantet en udefinerbar stemning af WTF var det vi lige var vidne til?

”Det er mit virkelighedsfilter. Det er forurenet”

I Frederikke Dalums flotte tegneserieagtige hulemandsverden danser troldene sanseløst rundt, spiser babyer ristet over stille ild, og diskuterer den interrelationelle interaktionspræmis på de sociale medier. Sigrid Johannesens THE TROLL SHOW er konceptuelt teaterkunst der vil noget.

Foto: Frederikke Dalum

SE MERE