THE ART OF FALLING // Why Not Theatre Company – på Teatret ved Sorte Hest

⭐⭐⭐

Excentriske kattedamer på randen af USA. 

 

Men udsigten er fantastisk!

Når Sira Stampe som den 54-årige datter i det forfaldne hus kigger ud over havet, er der kun blå himmel, skvulpende bølger og havmågeskrig i horisonten. Og så er det jo lidt ligegyldigt at huset hun og moderen bor i, er ved at falde sammen, og at veterinærmyndighederne truer med at sætte begge de to bedagede divaer ud af deres hjem.

Det gælder bare om at vende kikkerten rigtigt, så er problemerne tilpas langt væk, og dagens vigtigste gøremål er stadig de otte daglige tøjskift, så den tidligere topmodel altid er ”dressed for the occasion”.

Sue Hansen-Styles derimod, er moderen, luksus-hippien der synes at alting bare er dandy, og at datteren bare skulle have giftet sig med en af de mange bejlere, så ville alting have været meget bedre. Hun tilbringer livet i sin seng, primært med at gennemgå fotos og minder fra fordums storhed, og har det overordentligt godt med, at datteren bor hos hende i det forfaldne hus i velhaverkvarteret ved vandet.

Deres fælles værelse er det eneste af husets 28 værelser der stadig er beboeligt, og det eneste hvor der ikke render katte, vaskebjørne og andet dyreliv rundt i krogene. Affaldet hober sig op, men ligegyldigt hvem der kommer forbi og kommenterer på situationen (bl.a. præsten, embedsmanden, bejleren og Jackie Kennedy – alle spillet af Kevin Kiernan-Molloy), så vender Big Edie og Little Edie kikkerten om, og fornægter situationens alvor.

Sue Hansen-Styles og Sira Stampe er i Rhea Lemans instruktion et par virkelighedsfjerne has-beens, der med overgearet stemmeleje nægter virkeligheden adgang til deres hjem. THE ART OF FALLING er en kammerkomedie i højt gear – et dokudrama om USA i en nøddeskal.

Forestillingen spiller på engelsk.

FOTOGRAF: RICKARD STAMPE SÖDERSTRÖM

SE MERE

Medvirkende: Sue Hansen-Styles, Sira Stampe, Kevin Kiernan-Molloy
Instruktør: Rhea Leman
Dramatiker, forfatter: Sara Stridsberg
Oversætter Ann Henning
Producent: Foreningen Why Not Theatre Company
Arrangør: Foreningen Why Not Theatre Company

Gå ikke glip af de nyeste anbefalinger – tilmeld dig vores nyhedsbrev!