TEATERKONCERT GASOLIN’ // Østre Gasværk

⭐⭐⭐⭐⭐

Det er en kold tid

Som små Minions kommer de myldrende i mørket, forhutlede med et uforståeligt sprog af lyde, men umiskendeligt nysgerrige og klar på eventyr i Østre Gasværk. De medvirkende musikere og skuespillere i Cederholm & Bjerkøs fjerde udgave af klassikeren TEATERKONCERT GASOLIN’, vrimler ind med lommelygter i det mørkelagte scenerum, og indtager Kim Witzels kæmpe fabriksscenografi som bz’ere af et ubeboet hus.

Helt i Gasolin’s ånd.

Nikolaj Cederholm & Kåre Bjerkø satte TEATERKONCERT GASOLIN’ op i 1994, og teaterkoncerten er blevet en klassiker ud over det sædvanlige, i et ellers meget blandet landskab af forsøg på at forene sceneliv med store allerede indspillede musiknumre.

Duoens teaterkoncert har som sagt mange år på bagen, og det er ikke nemt at videreføre en succes, medmindre man tør pille ved klenodiet. Men det tør Nikolaj Cederholm & Kåre Bjerkø, og lad os sige det som det er – 2022 opsætningen i Østre Gasværk er en bragende succes.

Kim Witzels voldsomme scenografi er fra start af overdækket, men bare konturerne indgyder respekt i Østre Gasværks imponerende kuppelrum, og når dækket bliver trukket til side, åbenbarer de forhutlede bz’ere en massiv fabrikslignende legeplads af en scene – perfekt til den af Anja Gaardbo flot koreograferede teaterkoncert.

Ala-Tin-Gala

Og selv om alle fra start af er klædt i laser og pjalter, så udvikler teaterkoncertens udtryk sig radikalt efter pausen, da alle medvirkende nu er klædt i storslåede og orientalsk inspirerede kostumer med guld og glimtende sten overalt. Modsat en musical, er en teaterkoncert i sin gode ret til at kaste sig ud i excesser og indtryk der ikke indgår i en påklistret handling, og TEATERKONCERT GASOLIN’ giver den gas på alle parametre.

Det store hold med Jimmy Jørgensen, Joanita Zachariassen, Stephanie Nguyen, Anders Bilberg/Betty Bitschlap, Carl-Christian Riestra, Nis Pedersen, Nana Weintraube Schwartzlose, Christian Hougaard, Ulla Pihl, Boi Holm og Maria Juntunen er en gave til musikken, for en af opsætningens helt store styrker er, at teaterkoncerten ikke bæres af en enkelt stjerne eller to, men af et stort hold af talentfulde performere, der sammen formår at give de ikoniske sange nyt liv i 2022.

Så stort tillykke en ny generation der kan opleve Gasolin’s toner, og ikke mindst til Østre Gasværk, som med Søren Møller som ny teaterchef for alvor stempler ind blandt de store musikdramatiske scener.

Foto: Sophie Kalckar

SE MERE HER