SOLASTALGIA // #6 i åbningsprogrammet for Musikdramatisk Scene, Sort/Hvid

Føler du dig utilpas? Stresset, urolig og helt syg over verdens tilstand og klimakrisen? Så er du ramt af Solastalgia, lige som mange andre. For denne sorgtilstand er nu udbredt i et pandemisk omfang, hvor millioner af mennesker lider af kronisk hjemve, fordi vores fælles hjem, Jorden, er ved at blive ubeboelig. Men sekten Ma-Ma har skabt en underjordisk verden, hvor de gennem sang, toner og vibrationer søger en form for kollektiv katarsis – åndelig renselse – og du er velkommen i deres verden af ritualer og toner.

Installationen SOLASTALGIA, som er en 48-timers durational på Teater Sort/Hvid, er #6 i åbningsprogrammet for Musikdramatisk Scene, og kan besøges så lang tid man lyster, eller man kan komme retur efter en pause. Publikum bliver en del af den verden Ma-Ma har skabt, og ud over det store fællesareal, er der seks-syv mindre rum med bl.a. ønskebrønd, ler værksted, skrivestue og sengepladser i Ma-Mas verden.

Mens performerne bryder ud i sang og der bliver sat ord på det fælles ønske om renselse, får man som publikum et godt billede af tanken bag installationen, hvor scenograferne Dicki Lakha og Jonathan Hjorth har skabt et nomadisk og pjaltet univers på grænsen af det dystopiske. Men iscenesætter Madeleine Kate McGowan har – med et musisk univers skabt af Soho Rezanejad og Cæcilie Trier – formået at fremhæve tonernes betydning i den trøstesløse sorgtilstand.

Der synges i kor og i kanon, og både cello og el-bas får vibrationerne til at ramme hvor de skal, mens rytmerne og gråden danses ud i SOLASTALGIA på Sort/Hvid.

SOLASTALGIA spiller fra fredag d. 19/11 kl 22.00 til søndag d. 21/11 kl 20.00.

NOTE: De musikdramatiske performances i åbningsprogrammet får en hurtig anmeldelse her på Sceneblog, men uden stjerner. For de er alle en del af det store og ambitiøse åbningsprogram, som vi til slut vil vurdere som samlet udspil fra Sort/Hvid.

Foto: Martin Høyer

SE MERE HER