PRINSEN AF EGYPTEN // Fredericia Teater – på Det Kongelige Teater, Gamle Scene

⭐⭐⭐⭐⭐

Noblesse oblige – adel forpligter.

Når Fredericia Teater nu gennem flere år har bevist at de sidder solidt på musicaltronen i Danmark, så skal de også måles derefter. Men det ved Søren Møller & co. heldigvis godt, så da PRINSEN AF EGYPTEN d. 21. juni havde Københavnerpremiere på Det Kongelige Teaters Gamle Scene, et år efter kæmpesuccesen havde spillet for fulde huse i Fredericia, var teatret godt klar over de skulle leve op til meget store forventninger, og ikke blot leve videre på deres værk fra hjembyen. For Gamle Scene på Kongens Nytorv er ikke hvilken som helst scene, det er flere hundrede års teatertraditioner i et af Danmarks smukkeste scenerum, og et kæmpe hop i antallet af scenekubikmeter der skulle fyldes ud.

PRINSEN AF EGYPTEN er en storslået musical bygget over Dreamworks tegnefilmsversion af historien om hittebarnet Moses, der først bliver prins og bror til Egyptens kommende Farao, og siden bliver de slavegjorte Israelitters befrier i det gamle Egypten. En storladen fortælling om kærlighed og troskab, om magt og undertrykkelse, og ikke mindst om viljen til at tro.

Fredericia Teater har efterhånden udviklet et signaturgreb på deres forestillinger, med deres imponerende brug af videoprojektioner, og innovative levendegørelse af bagvæg og proscenium. Muligheden skal derfor gribes når man spiller på en stor scene, så det var netop dette greb der sammen med koreografien blev boostet på Gamle Scene, i forhold til produktionen i Fredericia Teaters noget mindre sal. Og super flot er det, specielt når de 10 plager nedkaldes over Egypten i form af ildkugler og insekter – i en grad hvor man næsten sidder og vifter med armene når græshopperne hvisler om ørerne på os.

Men ingen musical uden sang, og Fredericia Teater beviser igen i PRINSEN AF EGYPTEN, at de formår at besætte partierne med fuldblodsstemmer. Mads M. Nielsens magtfulde stemme som den gamle Farao står som en grundsten i fortællingen, og er, ligesom vidunderlige Silke Biranell som Moses’ søster Miriam, formfuldendt i sin udførelse. Og så er der selvfølgelig Diluckshan Jeyaratnam, der som Moses står som befrieren i PRINSEN AF EGYPTEN, men som sanger står som stjernen der løfter forestillingen op i international klasse.

I 2018 var det i Fredericia, og i 2020 spiller PRINSEN AF EGYPTEN i Londons West End.

Men lige nu er prinsen på Gamle Scene i København.

Foto: Søren Malmose

SE MERE