OSTERIA 16 Teatermenu – vinter 2024 // Nørrebro

Anmeldelse af Teatermenuen på OSTERIA 16 i Ravnsborggade på Nørrebro.

Nørrebro in my heart.

Tjenerne var flyvende, kokkenes antipasti stod i kø, stemningen var afslappet og uformel, og lokalet i Ravnsborggade 14 var på størrelse med et frimærke. OSTERIA 16 på Nørrebro tager dig med til Italien med største selvfølgelighed, og sørger også med deres ”reducerede menu” for, at du får en teatermenu der er et righoldigt udpluk af dagens det bedste fra markedet. What’s not to like.

OSTERIA 16 på Nørrebro er som sagt et lille hyggeligt sted, hvor glade folk sidder tæt, betjeningen er ligefrem og åbenhjertig, vinen i glasset er gennemtænkt, og husets absolutte epicenter – køkkenet – producerer deres antipasti med lige dele kærlighed for smag, råvarer og gæsternes velbefindende.

De mange tallerkner med antipasti stables i køkkenet når klokken nærmer sig spisetid og restauranten er fuld, og tjenernes tilbagelænede smil og blink i øjet transformeres til italiensk effektivitet (læs: venlig men bestemt servering med respekt for maden), og hurtigt bliver dit bord – og således også vores – fyldt med antipasti og vin.

fyldt bord med antipasti og vin.

Vi havde jo bestilt Teatermenuen på OSTERIA 16, hvor man først får tre antipasti serveret, og siden dagens pasta, hvilket alt i alt er ret perfekt som menu før en forestilling. OSTERIA 16 kører hver dag deres menu der består af syv antipasti og en primo, og hvis man også er til det søde, så har de selvfølgelig også hver dag en Dolce på kortet. Men dagens teatermenu er altså en reduceret menu, hvor du ankommer tidligt, og slutter i god tid før din forestilling starter.

Vores tre antipasti var Helleflynder, Polpo, og Grillet grønt med Buratta. Og umiddelbart var det nok vores Helleflynder, der var topscorer – for i denne antipasti svømmer fisken i jomfruolivenolie, citron og friske krydderier – og er således ikke kun fuld af den fornemme smag fra helleflynderen, carpaccioen er også en perfekt start på et italiensk måltid med sin fede smag af god olie, og de flotte røde granatæblekerner der springer som popcorn i munden på dig. Og selvfølgelig bare, helt uden dikkedarer, anrettet på en hvid tallerken med en tyk skive citron.

Men den årvågne læser har muligvis allerede spottet en fjerde ret på billedet herover, og ja – vi havde også spottet en kammusling på kortet, og ville derfor også gerne tjekke hvordan OSTERIA 16’s kokke behandlede denne populære spise. Og da denne ret også kan være en af de udvalgte antipasti, så bestilte vi retten som en ekstra spise.

kammusling.

Og det fortrød vi bestemt ikke, for kammuslingens fine smag var i Ravnsborggade suppleret af en broccoliagtig smag fra julienneskåret kål, der sammen med frisk basilikum og fint snittede forårsløg gav kammuslingen al den italienske charme der skulle til, for at muslingen kunne fremstå som en antipasti blandt venner.

Venner fik vores Polpo også hurtigt, for den fintskårne blæksprutte var nærmest rullet i en blanding af chili, olie, oliven og grøntsager, der i den lille skål måske nok fremstod rodet, men var overvældende i smagen, når det lykkedes at få både lidt sprutte, en oliven, lidt grøntsager og godt med chiliolie med på gaflen. Hensat til de varme lande, er man – som Yoda nok ville have sagt det, hvis Tusindårsfalken var drejet ned ad Ravnsborggade.

Men tilbage til vores galakse, hvor de effektive tjenere jo også havde serveret en klassisk italiensk Caponata, hvor de grillede grøntsager blev serveret med en svømmende Burrata ost på siden. Den lune blanding af aubergine, squash og tomater, var med sin søde smag perfekt op mod den kolde, lette Burrata – og selv om en inkarneret nordbo som undertegnede er opdraget med aldrig at få ost serveret før en hovedret, så var det en lise at mærke Burrataens kølighed midt blandt de øvrige antipastis’ både lune og til tider stærke smagsindtryk.

Og så var det tid til pasta.

pasta Maccheroni med Salsiccia ragout.

Dagens pasta var en Maccheroni som mange danskere kender, men på OSTERIA 16 indgik den gode pasta i en overraskende ragout af Salsiccia – den krydrede pølse som de fleste nok kun kender fra pizzaer. Igen, ikke så mange dikkedarer, en god fast Maccheroni kogt al dente, vendt i en velsmagende ragout af Salsiccia. Der var ingen pynt eller hurlumhej som vi sagde i gamle dage, bare en tallerken med pasta, der duftede og smagte bragende godt.

Og af og til skal man lære noget nyt, så i stedet for straks at bestille et glas svingende rødvin til pastaretten, så fulgte vi husets råd, og fortsatte med den økologiske Weingut Greiner, med Chasselas druen fra Baden, som vi havde fået hældt i glasset fra start af. Og den tyske vin fra 2022 var fuld af mineraler og varm charme, præcis som vores vært Johannes havde lovet om vinen, der dermed fik lov til ledsage både vores velassorterede antipasti og den efterfølgende pastaret.

OSTERIA 16 – dagens fulde menu med 7 Antipasti og 1 Primo.

OSTERIA 16 serverer som sagt hver dag en ny række af skønne antipasti og efterfølgende pastaretter, og deres fulde menu med syv Antipasti og en Primo er helt sikkert også et besøg værd når man har tiden til det. Men vi var jo på vej i teatret, og hvis du en dag er på Nørrebro af samme grund, så kan deres teatermenu hermed anbefales. For hvem gider sidde med alt for fyldt mave i en teatersal på Nørrebro Teater længere nede ad gaden, eller for den sags skyld Blaagaard Teater lige om hjørnet.

Foto: Sceneblog.dk

SE MERE HER FRA OSTERIA 16

SE MERE HER FRA NØRREBRO TEATER

SE MERE HER FRA BLAAGAARD TEATER