Østerbro Teater er så meget mere, end ”blot” det der foregår på scenen.

På det travle teater på Østerbro er der gang i ombygningen over hele linjen, og Republiques områder får en ordentlig omgang, hvor bl.a. den nye Revolver Scene får et helt nyt foyerområde. Jeg var glad for det gamle, med den flotte svungne trappe, men lur mig om ikke teaterdirektør Emmet Feigenberg har en plan med det nye – så jeg glæder mig til åbningsforestillingen MISERY.

Og lige om hjørnet er Østerbro Teaters store renovering af Østre Gasværk også ved at være på plads, og da alt går efter planen, er Maja Ravns scenografi til PELLE EROBREREN så småt ved at indtage bygningen. Kasper Holten har jo som bekendt har indtaget direktørstolen på Det Kongelige Teater, så det er Katrine Wiedemann der svinger taktstokken fra instruktørstolen på Østre Gasværk, og med Wiedemann jeg er ikke i tvivl om at også det nyrenoverede gasværk bliver åbnet med et brag af en forestilling.

Men hvis teknikken ikke spiller, eller kuplen ikke sidder fast, så bliver der ikke meget vi kommer til at opleve af Martin Andersen Nexøs fantastiske fortælling. Så det var med tilbageholdt åndedræt, da produktionschef Jens Refslund Christensen viste mig hvordan de havde fået det store tagskelet ”Edderkoppen” på plads. OUTSTANDING!

Det ser ud til at Østerbro Teater kommer godt fra start, både i skal og kerne.

foto fra PELLE EROBREREN: Natascha Thiara Rydvald

Se scenemester Jacob Baarsgaard Frederiksens fine lille video fra Gasværket – hvis du tør.

En tanke om “Østerbro Teater er så meget mere, end ”blot” det der foregår på scenen.

Der er lukket for kommentarer.