Koerners streetdance møder Japan på et romantisk eventyr – på Lys Over Lolland.
Efter en smuk vandring i den japanske have på det lollandske Kærstrup Gods, med både lokalhistoriefortællinger fra godsejer Marie-Pierre Boel Andresen, samt japansk inspireret keramisk kunst af Lars Dyne, fik aftenens gæster anvist pladser ved langbordene, hvor en overdådig sushimenu ventede os. Flyvefiskerogn, andetunger og sorte trøfler – kokken Anton Weye Tranberg havde hverken sparet på ingredienserne eller opfindsomheden i de japansk inspirerede lækkerier, der kom i rigelige mængder på aftenen, hvor Steen Koerner skulle præsentere hans streetdance i en japansk kontekst på Lys over Lolland.
Susanne Grue Jørgensens hjertebarn Lys over Lolland har efterhånden vokset sig stor og mangfoldig, og det var da også umuligt at køre helt til Holeby på Lolland, uden at tage et gevaldigt pitstop i Saxkøbing, hvor den kunstneriske leder havde skaffet en samling af mageløse franske gobeliner til Danmark. Gobelinerne fra Mobilier National havde fået plads og luft på den gamle sukkerfabrik, men også modspil i de rå og upolerede fabriksrum, som efter nøje granskning var blevet sikkerhedsgodkendt personligt af Mobilier Nationals direktør. Alechinsky, Orlan, Erró – mestrene hang på række i sukkerfabrikken – skønt at Susanne Grue Jørgensen kaster sig ud i ”umulige” projekter, og dejligt for første gang at kunne opleve mesterværkerne i Danmark.
Men tilbage til JAPANSK SKØNHED på Kærstrup Gods. Steen Koerner, grand old man of Hip Hop og streetdance i Danmark, havde til Lys over Lollands japanske aften skabt en lille poetisk fortælling, hvor hans varemærke – mødet mellem det nye og det traditionelle – igen henrykkede publikum. Med musik af Yo-Akim Hjejle indtog Koerner selv dansegulvet, og ligesom hans dansere var han klædt helt i hvidt.
Et klassisk trekantsdrama udspandt sig mellem Koerner Studios streetdancere Ibrahim F. Madsen og Malthe Ørsted, der som bejlere til den samme kvinde – balletdanser Lyyvia Koivuniemi – pustede sig op som i enhver parringsdans, for at vinde den udkårnes hjerte.
Og med Koivuniemi i klassisk tutu og tåspidssko, med æggende dansetrin foran de to kamphaner, samt Yo-Akim Hjejles sprøde toner i baggrunden, opstod det fineste lille eventyr – et Koerner classic – på et gods på Lolland.
Ligesom Steen Koerner kan skabe store selvstændige forestillinger som Nøddeknækkeren, så kan han også skabe små fortryllende streetdance eventyr i sammenhæng med andres kunst, og hans mini forestilling NÅR EN JAPANSK HAVE DANSER ET SOMMER EVENTYR var en smuk afslutning på en skøn dag på Lys over Lolland.
Foto: Casper Koeller, Sceneblog
En tanke om “NÅR EN JAPANSK HAVE DANSER ET SOMMER EVENTYR // Steen Koerner Studios & Lys over Lolland”
Der er lukket for kommentarer.