THE BATTLE // Mark Philip hoster Street Dance Battle på Ofelia Plads

Whats up, crowd?”

Indrømmet – det er egentlig udenfor Sceneblogs normale sfære – men når nu Pontus Lidberg og Dansk Danseteater på Copenhagen Summer Dance 2021 inviterer Mark Philip, den ene halvdel af Uppercut Danseteaters kunstneriske ledelse, til at hoste et Street Dance Battle lørdag aften efter DDTs event er overstået, så kan jeg jo ikke andet end blive hængende, til det der skulle vise sig at være det vildeste sidekick i mørket.

Så I skal da ikke snydes for en lille fotoreportage.

Den karismatiske Mark Philip var i sit es da han overtog scenen på Ofelia Plads, og takkede straks Pontus Lidberg for muligheden. ”Jeg stod i 10 år i gratis-køen – og nu står jeg her!” Mark Philip havde samlet fire af DKs bedste street dancers til en battle der slog gnister i sommernatten, og scenen var til eventet ekviperet med festivalspots og scenemonitors, en DJ pult til legenden Lawand Shakur Othman aka Turkman Souljah i højre side, og et trommesæt til Simon Stenspil der gav de fire deltagere al den live street rhythm der kunne ønskes.

De fire deltagere kæmpede om æren og håneretten, og var alle i særklasse indenfor en kunstart der nok ikke var lige det som et traditionelt klassisk balletpublikum først ville købe billetter til. Men ikke desto mindre var der en meget stor del af Copenhagen Summer Dance publikummet der blev hængende, og sammen med en hel del tilstrømmende ekstra gæster, fik de streetmagic der vil blive husket.

Som det ses på artiklens coverpic var første deltager Ali Hayder flyvende, og han blev fulgt til dørs af en mindst lige flyvende Mbaye, der dansede så vildt at det kostede hans farverige kjortel livet. Shit happens – men Mbaye var fuldstændig kølig, og fuldførte selvfølgelig i improviseret udstyr.

Efter de to flyvende performances, blev scenen indtaget af aftenens tredje deltager, The Defending Champion Malthe Ørsted, der med sine klassiske streetmoves lå betydeligt tættere på electric boogie med Flip Rock, Glide master o.s.v., end sine første to modstandere. Undertegnede har ikke set Ørsted danse siden han var med i Steen Koerners Når En Japansk Have Danser, hvor han lagde salen ned på det lollandske Kærstrup Gods, men det var ventetiden værd. Klasse.

THE BATTLEs eneste kvindelige deltager – og dermed Nattens dronning – var Didde-Mie From, der som fjerde deltager ikke blot høstede de største pift, tilråb og klapsalver, men fra 12. række midtfor så ud som om hun ejede scenen. Og hvis man tolker lidt på værtens ansigtsudtryk, så var han enig.

Men der skulle jo findes en vinder, og efter semifinaler og det store showdown, fik Ali Hayder æren og håneretten overrakt af den hårdtarbejdende vært. Congrats Ali.

Og glemte jeg lige at fortælle, at ingen ringere end Outlandish feat MAJID gav en eksklusiv minikoncert mellem semifinalen og finalen? Det er muligt at både Operaen og Amalienborg kaster de største skygger ved havnefronten, men det er Mark Philip & venner der lyste op i natten i lørdags.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE HER

En tanke om “THE BATTLE // Mark Philip hoster Street Dance Battle på Ofelia Plads

Der er lukket for kommentarer.