I HENDES KYS – KAN JEG SMAGE REVOLUTIONEN / reading på Teater Grob

Sceneblog-reportage fra tredje række på Grob, da Aleksa Okanovic og Anna Andrea Malzer tog livtag med #metoo.

Så begynder dramatikerne for alvor at tage livtag med #metoo problematikkerne, og på Teater Grob d. 11. februar var der ingen berøringsangst, da dramatiker Aleksa Okanovic og instruktøren Anna Andrea Malzer præsenterede en reading af deres samproducerede tekst om seksuelle overgreb.

Syv scener blev gennemspillet af 21 unge skuespillere, og samtlige scener – som alle var fiktion – handlede om magtrelationer og misbrug af samme. Stærkt at opleve hvordan de overgreb som vi alle snakker om, blev tydeliggjort og sat i scene med respekt for alle involverede, uden at pege fingre og uden shaming, men med åbne spørgsmål og naturlig søgen efter forandringer.

Efter readingen blev der åbnet for debat med publikum og alle de involverede, og Okanovic og Malzer sugede opmærksomt til sig af reaktioner, ros og ris. Godt for alle de tilstedeværende – godt for dansk dramatik.

For på scenen var det rammende, præcise, tå krummende og morsomme scener, der til sammen udgjorde I HENDES KYS – KAN JEG SMAGE REVOLUTIONEN – fundamentet til en nødvendig forestilling.

Medvirkende:
Fanny Bernth, Sara Hjort Ditlevsen, Malik Grosos, Nannan Chen, Emil Prenter, Rikke Westi, Emma Silja Nanna Finding, Gina Marchwinski, Karla Rasmussen, Anna Sofie Fredslund, Lise Kamp Dahlerup, Anna-Sofie Fredslund, Miri Ann Bushel, Emma Høgh, Rene Wormark, Anton Hjejle, Kristian Grumme, Maria Corden, Sara Traore, Iris Thomsen, Mette Klarkstein, Kristine Lauritzen, Albert Ankerstjerne, Mette Gregersen.

Fotos: Casper Koeller

SE MERE

 

2 tanker om “I HENDES KYS – KAN JEG SMAGE REVOLUTIONEN / reading på Teater Grob

Der er lukket for kommentarer.