I ET FORHOLD // Sort Samvittighed på Betty Nansen Teatret

⭐⭐⭐⭐⭐

Samvittighed på kampdagen er et must. Så hvad kan være bedre end at fejre 8. marts – Kvindernes Kampdag – med premiere på Kunstnerkollektivet Sort Samvittigheds tredje forestilling, I ET FORHOLD.

Og kamp får man, på Betty Nansen Teatret, i denne fest af en fortolkning af tekster fra de sidste 100 år, alle om parforholdets a- og b-sider. Med Jeanett Albeck som altfavnende kapelmistress, med toner og anslag i hvert et kast med nakken, samt den blændende skarpe Elisa Kragerup med instruktørens svirpende men retfærdige pisk, kaster de fem powerwomen fra Sort Samvittighed sig denne gang ud i en hæsblæsende iscenesættelse af digte, tekster og ord, fra et dusin af de bedste tekstforfattere herhjemme.

(red: vi takker de højere magter for at Elisa Kragerup ikke har lagt instruktørkasketten helt væk som Teaterdirektør)

Udstyret med Ida Marie Ellekildes vildeste kærlighedskostumer – selvfølgelig med velcro-hjertet udenpå – er Jeanett Albeck, Rikke Bilde, Signe Egholm Olsen, Lila Nobel og Kitt Maiken Mortensen klar til at udleve ordene på scenen. Ord som et dusin livskunstnere, helt fra Karen Blixen til Naja Marie Aidt, har skrevet om kærlighedsforhold på godt og ondt.

”En sprællemand af koketteri”

For når først de fem fjerklædte furier får taget fat om materien i teksterne, så er det bare scene efter scene med humor, underfundighed og selvironi, så man hverken som mand eller kvinde kan holde latteren tilbage. Når fembanden med uudtømmelig selvironi ifører sig Chewbacca-kostumer, som kommentar til de dage, hvor man bare ikke lige orker at dulle sig op med den sædvanlige Gillette op og ned ad benene – må man bare overgive sig. Og når Signe Egholm Olsen først knalder fuldstændig ud med den sejeste trommesolo, hvorpå hun sidder tilbage med et opgivende og udslukt udtryk, som om hun bare ikke orker flere forhold, så er jeg solgt.

Sort Samvittighed tager det unisone lydbillede til nye højder I ET FORHOLD, og på Betty Nansen Teatret ved de lige hvor det tæller, lige hvor det gør godt, og så lige hvor det gør lidt ondt – for det må det godt en gang imellem.

Fem stjerner til de fem stjerner.

Foto: Catrine Zorn

SE MERE

En tanke om “I ET FORHOLD // Sort Samvittighed på Betty Nansen Teatret

Der er lukket for kommentarer.