GRAB THEM BY THE PUSSY // Teatret Svalegangen

⭐⭐⭐⭐

Kan man være feminist hvis man er blondine med to gange 600 ml.?

Teatret Svalegangens GPS er slået til fra start af, og før tæppet overhovedet er gået, guider en mekanisk stemme publikum igennem en farefuld verden.  Kapitalist om 100 meter – gå til højre! Feminist på vejen – fortsæt lige frem. Barbie ved fortovskanten – fuldt stop! Verden er en jungle, og kan man overhovedet se hvem der er hvad?

GRAB THEM BY THE PUSSY er hele verden presset sammen på fire etager, de gode, de onde, de bevidste og de uvidende, og alle dem midt i mellem. Men hvem er de ”rigtige” feminister? Det er klart at man ikke skal nedgøre eller misbruge andre, men må man gå i lårkort og pushup BH hvis man er feminist?

I stueetagen ligger der et bordel, på 1. etage er der en kontorarbejdsplads, på mellemetagerne bor almindelige familier, og øverst oppe bor der vist nok en blondine med 1000 sæt tøj, to gange 600 ml under blusen, og læbestiften klar som en løstsiddende pistol i hylsteret.

Vi ser forældrene der ikke vil snakke om deres nyfødte som en han eller hun, og teenageren der fascineres af overboens pyntede facade, men er grænseløs i sine tilnærmelser, og ikke ved hvornår man skal stoppe.

Det homoseksuelle par, der – med omvendt fortegn – kæmper med de samme problemer omkring at sætte børn i verden, som karrierekvinden og den afslappede mand kæmper med. Og forviklingerne når de umage par mødes.

Vi møder de ulideligt selvfede forretningsmænd, der blot tænker på sig selv og deres egne behov, og som hverken kan styre at have en kvindelig kollega uden at sexchikanere, eller håndtere en nødstedt kvinde som i deres øjne blot er en sexdukke.

Og vi møder til slut en hel perlerække af samfundsskabte Barbiedolls, der præker at kvinder jo kan blive alt, samtidig med at de stadig er tilgængelige og villige.

Jeanette Munzerts etagekomedie kommer rundt om de fleste problematikker, faktisk så mange, at undertegnede og min unge kvindelige ledsager diskuterede i timevis, om hvad der var hvad, hvilken vinkel der var vigtigst, og hvem der i forestillingen var dukker, og hvem der var virkelige mennesker.

GRAB THEM BY THE PUSSY er en vildt morsom feministisk debatkomedie, hvor instruktør Rasmus Ask – i en effektiv futuristisk scenografi – leger med feminisme, virkelighed og fiktion, så publikum af og til bliver i tvivl om hvorvidt Barbiedukkerne rent faktisk er af kød og blod, eller bare er ren mekanik og silikone.

Men en pokkers vigtig forestilling, der herfra ønskes et langt og lykkeligt liv.

fotos: Anders Teibel, MONTGOMERY

SE MERE

Gå ikke glip af de nyeste anbefalinger – tilmeld dig vores nyhedsbrev!

En tanke om “GRAB THEM BY THE PUSSY // Teatret Svalegangen

Der er lukket for kommentarer.