FLYGT // Det Flydende Teater & Teatergrad på Furesøen

⭐⭐⭐⭐⭐ + ⭐

Fem stjerner – plus én.

Sidste år var det hele ved at være slut. Ikke flere smukke oplevelser i den duvende båd, ikke flere velskrevne dramaer og intense musikoplevelser omgivet af naturen, når Det Flydende Teaters forestillinger blev afviklet i en af Baadfartens både på Furesøen. Baadfarten havde fået nye ejere, bådlejen var sat drastisk op, og teatret havde dermed et stort hul i det økonomiske skrog. Men lykken står den kække bi, de tre omkringliggende kommuner trådte i karakter og forhøjede deres tilskud, og teatret kunne fortsætte på Furesøen. Og tak for det!

For Det flydende Teaters forestillinger får et helt andet skær, når de spilles i en båd hvor skuespillere og musikere bogstavelig talt må kante sig forbi tilskuerne, der både kan mærke, føle og indsnuse skuespillernes ord og musikernes toner. Ord og toner der konkurrerer med bølgeskvulpene og dieselmotorens vibrerende puls.

Og sådan forholder det sig også med Det Flydende Teaters nyeste forestilling FLYGT. Sceneblog så forestillingen til premieren på BLOX, og det er en fantastisk forestilling, nærmest skabt til at blive vist i et stringent og kontrolleret scenerum på BLOX. Vi sendte fem stjerner afsted, og dem står vi ved.

Her er hvad vi skrev efter BLOX premieren: http://sceneblog.dk/flygt-det-flydende-teater-teatergrad-paa-blox/

Men da FLYGT kom ud på Furesøen, fik forestillingen en ny dimension. Instruktør Jacob Schjødt griber det åbne rums muligheder, det er de samme fremragende skuespillere, Pelle Nordhøj Kann og Rolf Hansen, der spiller PH og Arne Jacobsen, og de samme virtuose musikere – Hanna Englund på Cello og Marie Bessesen på klarinet – der sammen med sangerinden Cille Buch sætter stemningen. Og hvilken stemning!

Fra det øjeblik vi lægger fra bredden, er vi fanget i Line Mørkebys drama om de to kulturikoners kamp mod nazismen, deres flugt i den usikre båd, samt de to alfahanners indbyrdes hanekamp. Og vi er som surret fast til rælingen, spundet ind i Cille Buchs stemmespind.

På trods af, eller måske netop fordi forestillingen spilles på åben sø med det blå vand og himlen som baggrund, giver den fortættede atmosfære tæt på de medvirkende, fortællingen en uhørt fornemmelse af intimitet – en næsten obskøn fornemmelse af tilstedeværelse.

Det skal opleves.

Forestillingen FLYGT på Furesøen, er til fem stjerner + 1.

SE MERE