DE LYSTIGE KONER // Folketeatret

⭐⭐⭐⭐

Shakespeare med seksløberen ude af hylsteret.

Første gang Shakespeares lystige koner gav den gas, var på Windsor Slot i 1597, hvor forestillingen blev spillet for Elisabeth d 1. i egen høje person. Men i dag bliver den heldigvis vist for et stort publikum på Folketeatret, der godt ved hvad de kan forvente sig, når et hold med bl.a. Tom Jensen, Mette Horn og Asger Reher ruller sig ud.

DE LYSTIGE KONER lægger i Nørregade ud med en paradepræsentation af karaktererne, hvilket jo faktisk passer perfekt til det omfangsrige persongalleri i en Shakespeare forestilling, der ellers kan være svær at hitte rede i. Og også den klassiske fortællemåde, af og til at lade karaktererne ”springe ud af rollen” og tale direkte til salen, falder lige i publikums smag på Folketeateret.

Falstaff er den klassiske skurk – gældsat, fordrukken og uden moral, og Tom Jensen fylder de beskidte underhylere perfekt ud, i denne på alle måder lystige Shakespeare fortolkning fra det vilde vesten.

Og damerne! De lystige koner i den lille flække med saloon, kvaksalver og amoralsk præst, de folder sig ud med al den vellystighed og læbestift som det kan forventes i en komedie som denne. Specielt Camilla Bendix og Mette Horn viser med korsettet som indsats hvem der bestemmer i den lille flække, og både hoftebånd og barm skvulper over med intriger og ordspil.

Folketeatrets store turnéforestilling oversætter ærbar med begærbar – og publikum får hvad de kommer efter.

Foto: Gudmund Thai

SE MERE

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev!