Anmeldelse: TIVOLIREVYEN 2023 // Glassalen, Tivoli

⭐⭐⭐⭐

Ro på! Formidabel Nicolai Jørgensen løfter Tivolirevyen med sit dramatiske talent.

Tivolirevyen 2023 spiller i Glassalen i Tivoli som om intet var hændt, og revyen altid har været der. Men det har den ikke, og året revy er da også lidt lige som et bryllup – hvor bruden iklæder sig noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt. Og da bruden er ingen ringere end Lisbet Dahl, så er TIVOLIREVYEN 2023 blevet en genkendelig størrelse, med masser af lun humor, dramatisk talent og nye ansigter, samt travere vi har set før, hvor vi klapper i takt allerede før revydronningen tager sine første dansetrin – bare fordi vi ved de kommer. Så publikum er tilfredse i en glassal fyldt med James Prices lune toner, en kold fadøl i hånden og hvin fra Tivolis forlystelser i baggrunden, og helt sikkert ingen ubehagelige overraskelser. Alt er som det skal være.

Lisbet Dahl og James Price har sat sig for at genoplive Tivolirevyen, og til at supplere deres mange års erfaring har de indkaldt et lidt umage hold, bestående af de garvede revyskuespillere Andreas Bo Pedersen og Carsten Svendsen, samt revydebutanterne Linda P og Nicolai Jørgensen. Umage fordi de fire entertainere har hver deres stærke personligheder, men også fordi de på en scene har vist meget forskellige evner over årene. Men med instruktøren Lisbet Dahl i spidsen for den genopstandne revy, får de slebet lidt kanter af hist og her, og Price og Dahls velkendte feelgood revystemning breder sig hurtigt i TIVOLIREVYEN 2023.

Revyens numre rummer som sagt både nyt og gammelt, men det ville da være en skam ikke også at pirke til de enkelte spilleres største evner, så selvfølgelig får vi bl.a. et hav af Andreas Bo Pedersens velkendte parodier, hvor nogle lykkes, andre ikke. Vi får også Linda P som standupperen der forsøger at lære fra revydronningen herself, samt Linda Ps ret underholdende Bollecoach-karakter, og vi får revydarlingen Carsten Svensen på løs line med sit store musiske talent. Og ikke mindst får vi den vanvittigt dygtige unge skuespiller Nicolai Jørgensen foldet helt ud i flere numre, hvor specielt rollen som kommunens familierådgiver tager prisen som revyens bedste nummer.

Det er en tekst af veteranerne Vase & Fuglsang der sørger for at familieterapeuten bliver ringet op af en anonym borger ved navn Jokke, der for tiden bor i Paris, men har store udfordringer med sin dominerende mor, der har frataget hans børn deres værdighed og selvforståelse – og ikke mindst deres titler.

Ah, De er vant til at være nummer seks i køen.

Den erfarne terapeut er først lidt i vildrede, men da han så simultant modtager et opkald fra en frustreret mor – ah, Vi er vant til at være nummer ét i køen – der ikke synes hendes søn forstår hende, så løser han selvfølgelig problemerne ved at føre de stridende parter sammen, helt anonymt. Tæt, rap og uhyre underholdende tekst af Vase & Fuglsang, og formidabelt spil af Nicolai Jørgensen.

Jeg har ofte set Nicolai Jørgensen som den fremragende dramatiske skuespiller han er, og det er en gave for Tivolirevyen at have gaflet ham i år. Nyd stjernen på slap line, jeg tror ikke hans karriere kommer til at levne meget tid til revyer fremover. Men Jørgensen nyder det i nuet, og det gør publikum også.

TIVOLIREVYEN 2023 er med Lisbet Dahl og James Price muligvis hverken nytænkende eller revolutionær, men den er både genkendelig og hyggelig, og i Glassalen kan man muligvis også se et stjerneskud eller to hvis man er heldig.

TIVOLIREVYEN 2023 spiller i Glassalen i Tivoli fra d. 1. juni til d. 5. august.

PS: hvis du vil spise først, kan du f.eks. se Sceneblog anmeldelsen af restaurant KILDENs revymenu HER.

Foto: Camilla Winther

SE MERE HER