Anmeldelse: MOULIN ROUGE – THE MUSICAL // One And Only Musicals, Falkonersalen i København, samt i Vejle Musikteater og Musikteatret Holstebro.

⭐⭐⭐⭐⭐⭐

Overdådig extravaganza med klassiske benspjæt og et frækt blink i øjet.

Baz Luhrmann’s vilde film MOULIN ROUGE fra 2001 med Ewan McGregor og Nicole Kidman, kan nu ses som overdådig musical i en gennemført produktion på danske scener, hvor Silas Holst og Sara Victoria Bjerregaard fylder rollerne ud i rendyrket eskapisme. Og alle karaktererne fra den romantiske drøm er på plads – de revolutionære bohemer, de letlevende damer, plattenslagerne og de naive, samt selvfølgelig den onde overklasse, der bruger deres penge og magt på at komme i bukserne på alle de føromtalte. Klicheerne driver ned ad væggene, men eventyret lever, og MOULIN ROUGE – THE MUSICAL er med en perfekt casting en af de bedste musicals vi har oplevet herhjemme i flere år.

Den største stjerne på plakaten er uden tvivl den yderst velspillende Silas Holst, som den unge naive Christian. Han kommer som ung og uprøvet amerikaner til Paris for at udleve sin drøm som kunstner, og selvfølgelig falder pladask for Satine – den tindrende juvel på scenen i natklubben Moulin Rouge. Men den vidunderlige skuespiller Sara Victoria Bjerregaard funkler som Satine, og overrasker som rendyrket musical performer, med en stemme der langt overgår hvad hun før har præsteret i forestillinger som HAIR, LAZARUS og JEG ER JO LIGE HER. Da hun som nyuddannet skuespiller i 2019 var med i DENUNGEWERTHERSLIDELSER, beskrev jeg hende som …uden tvivl en skuespiller hastigt på vej mod stjernerne, men at opleve Sara Victoria Bjerregaard som den funklende Satine i MOULIN ROUGE – THE MUSICAL, det slår også hendes navn fast som stjerne i den ikke helt ukomplicerede verden af musicalperformere.

Og når en storslået Rasmus Bjerg giver den max gas som natklubdirektøren Harold Ziegler, og en underspillet, men aldeles skøn Laus Høybye er den invalide kunstner Toulouse-Lautrec, så er besætningen på så højt niveau, at vi næsten glemmer den pastiche af Montmartre og Paris som musicalen tegner.

MOULIN ROUGE – THE MUSICAL er med Justin Levine og Matt Stines overdådige musik- og dansearrangementer et overflødighedshorn af drømme, der i One And Only Musicals’ danske version er fuld af gnist, humor og charme – vel tilrettelagt af instruktør Niclas Bendixen, kapelmester Joakim Pedersen og koreograf Anja Gaardbo.

MOULIN ROUGE – THE MUSICAL spiller i perioden fra d. 7. september til d. 19. november, i hhv. Falkonersalen i København, Vejle Musikteater, samt Musikteatret Holstebro.

Foto: Miklos Szabo

SE MERE HER