Anmeldelse: LES BALLETS TROCKADERO DE MONTE CARLO // København Danser, på Folketeatret

⭐⭐⭐⭐

MÆND!

Skønne mænd, skæve mænd, perfekte mænd og kiksede mænd. Bramfri mænd og morsomme mænd. Kort sagt – mænd i tutu, mænd i tylskørter.

De bramfri dansere fra LES BALLETS TROCKADERO DE MONTE CARLO er i København for tiden, hvor København Danser har hentet dem til midt under Priden. Og hvilket show, hvilke dansere! LES BALLETS TROCKADERO DE MONTE CARLO blev startet i 1974 – bare rolig, der har været udskiftninger i kompagniet siden – af en gruppe mandlige dansere, der ville tage pis på konventionerne og det klassiske balletrepertoire.

Kompagniet tager livtag med Bournonville, Pepita, Balanchine og de andre koryfæer indenfor balletverdenen, og kaster sig en travestie ud i deres helt specielle fortolkninger, hvor alle roller danses af mænd – med Sylfiden som det mest kendte offer. Og lad det være sagt med det samme – danserne er ikke bare gode dansere, de er præcis så bramfrie og provokerende, at man bare må overgive sig i salen og lade latteren flyde.

Ideen bag LES BALLETS TROCKADERO DE MONTE CARLO er som sagt fra 1974, og drag stilen var nok mere provokerende og overskriftskabende end den er i dag, men på det gamle Folketeatret i Nørregade har København Danser fundet en lomme der er perfekt til The Trocks som de skønne dansere kaldes. Smut i Folketeatret og nyd mænd i alle størrelser og former – du vil ikke fortryde det.

LES BALLETS TROCKADERO DE MONTE CARLO danser på Folketeatret 16.-20. august 2023.

Foto: Roberto Ricci

SE MERE HER