ANKOMST. AFSKED // Husets Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

Kampen om fortiden definerer fremtiden i Albinus’ intense familiedrama.

Strindberg, Ibsen, Shakespeare og O’Neill har gjort det, og nu er det Jens Albinus der gør det. Ankomst. Afsked graver dybt i familiens ukrænkelige privatsfære, hvor traumer og kærlighed går hånd i hånd.

Historien om den iturevne og traumefyldte familie, der efter lang tids adskillelse samles og forsøger at nærme sig hinanden, er intet mindre end fremragende.
Båret af både genkendelige og dagligdags uoverensstemmelser, krakelerer den dysfunktionelle familie mere og mere, når de med hver deres dagsorden forsøger at profitere på de andres fejl.

Den hjemvendte moder og stjernefotograf spilles af Benedikte Hansen, i hvad der må betegnes som en af hendes fornemste præstationer, og teaterhistorisk er det også et scoop, at hun for første gang spiller overfor en anden af DKs helt store skuespillere – Hans Rønne. Og netop dette møde er i sandhed giganternes kamp.
Deres indædte kamp om historieskrivningen i familien, er som at være på Colosseum til gladiatorkamp.
Med isnende/flammende følelser kæmper de for deres egen ret, med kun en sikker taber til følge; familien.

Benedikte Hansens hjemvendte mor er verdensmennesket med succes, overfor Hans Rønnes forkrøblede far, der i sin sølle tilværelse stadig arbejder på projektet der aldrig bliver færdiggjort. Deres indbyrdes kamp – om retten til at bestemme, om fortiden, om huset, og om fremtiden – det er gnistrende højspændt drama på verdensplan.

Maria Rich spiller perfekt den rodløse datter, der også kun er på et sjældent besøg i huset, og sammen med lillesøsteren – Laura Skjoldborg -, viser hun hvad der er gået galt i de fraværende forældres forsøg på at skabe en familie.
Den udefrakommende bejler fra flygtninge-projektet i nabobygningen – Morten Vang Simonsen – der så gerne være tæt på den yngste datter, ender med blot at blive boytoy og kastebold mellem alle familiemedlemmerne, men begge skuespil-eleverne Skjoldborg og Simonsen leverer en fuldgyldig indsats, og er på fornem vis med til at fuldende billedet af den dysfunktionelle familie.

Ditlev BrinthMads Vegas og Rikke Juellund har skabt de kompetente rammer om dramaet, der fortjener et stort og vedholdende publikum.

Jens Albinus er for alvor trådt i karakter som dramatiker med ANKOMST. AFSKED, der havde urpremiere som UMBETTUNG i Köln i 2016, og med stjernecastet på Husets Teater træder forestillingen nu ind i klassikernes rækker.

 

LÆS MERE &
OG KØB BILLET HER!

 

Medvirkende BENEDIKTE HANSEN, HANS RØNNE, MARIA RICH, MORTEN VANG SIMONSEN, LAURA SKJOLDBORG
Tekst og Instruktion JENS ALBINUS
Scenograf: RIKKE JUELLUND
Lyddesign: DITLEV BRINTH
Lysdesign: MADS VEGAS
Foto HENRIK OHSTEN RASMUSSEN

En tanke om “ANKOMST. AFSKED // Husets Teater

  1. Pingback: My Homepage

Der er lukket for kommentarer.