WORK BITCH // AKT1 & Sort/Hvid

⭐⭐⭐

Et pastelfarvet paradis toner frem på Sort/Hvid, hvor iscenesætterne Niels Erling og Gunilla Lind ikke har sparet på duftforstærker, tandpastasmil og tværfløjtespil. Forfatter Ida Marie Hedes drama om umyndiggørelsen af popstjernen Britney Spears og den efterfølgende kamp for hendes frihed, samt hvilke tanker om undertrykkelse og oprør begivenheden satte i gang world wide, er nu mundet ud i musikforestillingen WORK BITCH.

Ideen er god, og Ida Marie Hede skriver undersøgende og afklaret om grundlæggende problemer i vores samfund, hvilket kun kan være givende at læse om. Respekt for det. Men når det skrevne værk skal iscenesættes, så er det altafgørende at man som udøvende kunstner har modet til at skære i forlægget, og skabe sit eget værk til scenen. Og desværre viser det ellers fremragende AKT1 sig i WORK BITCH fra sin lidt for tekstglade side, hvor iscenesætterne så er endt med en forestilling, hvor teksten burde have været beskåret kraftigt.

I samarbejdet med den dygtige koreograf Gunilla Lind har Niels Erling ellers fundet sig en perfekt legekammerat, og WORK BITCH er da også en gennemkoreograferet forestilling, hvor de aldeles udmærkede skuespillere Nanna Cecilie Bang, Laura Skjoldborg, Hamun Maghsodlo og Joachim Kubel får danset, løbet og kæmpet sig fri af Britneys skygge.

Ligeledes er flere af de indlagte monologer hylende morsomme, og kampen mod fjenden – eller rettere for at finde fjenden – der holder os alle sammen i et jerngreb, og forhindrer os i at leve et frit liv, bliver godt og grundigt belyst gennem Ida Marie Hedes tekster. Og hjulpet på vej med alt fra agurker og surroundsound, over armbøjninger og fitness, til en mexicansk piñata der får tæsk.

WORK BITCH er et morsomt, pastelfarvet, og lidt for hyperventilerende oprør mod en fjende uden navn, og ikke mindst et opgør med oprøret, for hvorfor egentlig gøre oprør, når fjenden er en selv.

Musikforestillingen WORK BITCH spiller på Sort/Hvid i København fra d. 26. januar til d. 12. februar 2022.

Foto: Martin Høyer

SE MERE HER