THE CROWD // Skuespilhuset

THE CROWD – En skulptur, en koreografi og et stykke musik
Skulpturballet på Ofelia Plads v/Skuespilhuset

Død, kærlighed, sammenhold og ensomhed i den bagende sol. Det var hvad vi fik serveret da Sebastian Kloborg præsenterede sin helt fantastiske danseforestilling The Crowd på Ofelia Plads ved Royal Danish Playhouse i København.
Han har kreeret den til den italienske festival Danza in Arte a Peitrasanta, og lige efter opførslen i Italien, blev forestillingen så opført i strålende sol på Ofelias Plads.

Og hvilken triumf for Sebastian Kloborg, som sammen med komponisten Kim Helweg og billedhuggeren Jørgen Haugen Sørensen har skabt deres helt egen fusions-kategori indenfor dans, musik og skulpturkunst; Skulpturballetten.

De fire dansere – Thomas JohansenElena MartinezAna Sendas og Csongor Szabo – var alle både prægtige, rørende, sensuelle og rå i deres levendegørelse af det tværkunstneriske samarbejde, og sammen med – eller rettere: op ad den dominerende skulptur, var deres dans og udtryk i solen helt vidunderlig.
Og selvfølgelig rammede Kim Helwegs inciterende musik smukt følelserne ind uden at overfortolke dem, selv om man til tider – med fuldt overlæg – blev revet den ene vej med musikken, og den anden med dansen.

Dejligt at scenekunsten ikke går i dvale bare fordi det er sommer…