Anmeldelse af SUKAIBAs Royal Arena-tilpassede koncertmenuer, på Bella Sky, lige under skyerne.
Hvad enten du skal til LES MISERABLES ligesom jeg, eller til stagecomedy, Malte Ebert show, eller en gang bløde Christopher toner, så er der altid en skarp menu på SUKAIBA, der er tilrettet lige præcis det du skal opleve i Royal Arena. For Restaurant SUKAIBA har taget konsekvensen af de meget forskellige sceneoplevelser i Royal Arena, med lige så forskelligt et publikum, og derfor valgt først at sammensætte menuerne, når de ved hvem der går på scenen. Og som konsekvens af dette, bliver nærværende anmeldelse af maden på SUKAIBA en smule anderledes, med et bredt udsnit af nogle af de mange retter du kan møde i deres koncertmenuer – tilrettet din oplevelse.
At vi er højt oppe er svært at skjule, for hotellet Bella Sky er blevet et de kendteste vartegn i det byggeboom der har indtaget Amager – men min ledsager og jeg er også højt oppe at køre over at få serveret Josephine østers som velkomst snack. En klassisk servering, med en tilhørende pipette med chiliolie, der klædte de salte østers. Og at den kompetente sommelier anbefalede et glas Ruinart Rosé Champagne, gjorde bestemt ikke oplevelsen ringere – faktisk passede den også perfekt til vores anden snack.
For den lækre sprøde skål med taskekrabbe og Ponzu, toppet med kaviar og ribs, var ikke bare overdådig i serveringen på tørret lyng – smagen var lige så overdådig. Én bid, og så var den væk. Smukt.
Endnu en snack – en lille brioche med sashi og caviar kom derefter ind, og forsvandt lige så hurtigt som solen udenfor, for dejlig var den – selv om den dog ikke var på niveau med taskekrabben, der i sin sprøde kurv var en af aftenens topscorere.
Ponzu, Sashi og chili – man kan vist godt fornemme at SUKAIBA hører til i den asiatiske verden af kulinariske overraskelser, og da vi fik den fineste flettede kurv af bambus med en vietnamesisk bao, indeholdende gris og chilisauce, så var al tvivl væk – de nye ejere fra NORRLYST har installeret en køkkenchef der tidligere har huseret på både NOMA og ALCHEMIST – og fusionen af nordisk og japansk køkken er gennemført.
Til vores Bao fik vi et glas Les Ménétriéres – en Pouilly Fuissé fra det sydlige Bourgogne, der hjalp den kraftige blanding af gris og chili, præcis som den skulle.
Hamachi-tun med ingefær & æble, laks med rød karry & daikon, en stegt kammusling i blommesake med caviar, samt små lækre kejserhatte og jordskok i XO-sauce. For slet ikke at snakke om SUKAIBAs indiske fladbrød med rose & mango. De små delikatesser dominerer spisekortet, men også hovedretterne, der talte både confiteret svinebryst og koreansk BBQ-kylling, samt blomkål i soya og misosauce til vegetarer, så lækre ud.
Vi valgte først en sprødstegt rødtunge, med porre & Tom Yum-sauce, og den var helt perfekt i både smag og tilberedning – ikke mindst med den dampede porre på siden. Gennemtænkt kombi.
Men rødtungen var ikke den eneste hovedret vi fik afprøvet, og da alle retter på SUKAIBA er gennemtænkt begrænsede i størrelse, passer fire retter perfekt til en koncertmenu.
Den anden hovedret vi valgte, var lammekrone med perleløg & masala-sauce. Og lækkert så det ud! Ikke bare på kortet, hvor lammekrone efterhånden er en sjældenhed, da alt for mange helt har misforstået lam som spise, og tror det ikke kan matche en ribeye eller en udskæring fra grisen. Men det kan en lammekrone sagtens – det er en kongespise, der fortjener en central plads på bordet.
Og duften! Da vores anretning kom på bordet, fint anrettet med grønkål og perleløg, samt en kraftig masala-sauce der krævede sin røde vin – vi fik en L’Aubinaie Cabernet – så var vi solgt! Super enkel, smuk og gennemtænkt servering.
Dog var det lammekronen der måtte stå for aftenens eneste anke, da den nye køkkenchef stadig ikke havde fundet den helt rigtige udskæring, og kødet derfor desværre var næsten uigennemtrængeligt med vores fine gyldne bordknive, der ellers havde udfyldt deres funktion upåklageligt indtil da.
Jeg snakkede med tjeneren om problemet, og jeg er ikke i tvivl om at det bliver rettet til asap – det er jo kun et indkøbsmæssigt problem for køkkenet, der ikke kan leve med en hovedret der ikke kan indtages med restaurantens ellers så nydelige bestik.
Som afslutning på den smukke aften blandt skyerne over Amager, valgte vi to forskellige desserter – en henkogt pære med kokos & creme anglaise, samt en luksuriøs chokolade og guld-dessert med karamel og Sichuan-is.
Og når man nu er oppe under himlen, hvorfor så ikke afprøve hvad restaurantens bartender kan, og se om det er et sted der matcher vores forventninger til en stor aften. Så da bartenderen uden blusel anbefalede to Mufasa drinks med gin, hibiscus, citron og hindbær, så lod vi os rive med, og tog aftenens sidste kig ud over Københavns lys med løvernes konge i glasset.
Og det fortrød vi ikke.
Koncertmenuerne på SUKAIBA er således hverken lagt fast eller bestemt flere år i forvejen, men du kan regne med at restaurantchefen finder en god kombination af fire lækre retter på kortet, som passer til lige det, du skal ud at opleve. Og det er god stil.
Foto: Sceneblog.dk