SÆSON PRÆSENTATION 20/21 // Husets Teater

Der er bare nogen teatre man bør holde øje med, for ikke at misse de helt store oplevelser. Et af dem er Husets Teater, hvor Jens Albinus regerer, med et indiskutabelt tårnhøjt kunstnerisk niveau. Desværre ville Københavns Kommune – ved tildelingen under Lille Storbyteaterordningen for 2021-24 – ikke belønne Husets Teater for det høje niveau, men i stedet (ligesom de har gjort med Teater SortHvid) beskære teatret med 1,2 mio i de kommende sæsoner. Det er visionsløst. Det er socialdemokratisk leverpostej. Det er dumt.

Og når vi så i denne forbandede Coronatid må leve med så mange restriktioner, og kulturminister Joy Mogensen vælger ikke at stå bag branchen i en krisetid, men i stedet slå ud med armene og sige teatrene ikke kan forvente særbehandling, så er det ikke nemt at være på toppen.

Nu kunne Jens Albinus så have lagt sig i fosterstilling i sit hjørne af Kødbyen, og surmulende have givet os alle sammen fingeren, indtil et nyt teater havde snuppet ham til nye og mere interessante opgaver. For Jens Albinus kan jo meget mere end være kaptajn på et kunstnerisk flagskib, hvilket hans fornemme Reumert nomineringer igen i år er et solidt bevis på. Men nej, han bider tænderne sammen, og præsenterer os for endnu en super spændende sæson, som Husets Teater præsenterede i går.

Han lå bare der på bunden, med de store øjne helt åbne

Rent personligt ser jeg mest frem til Ibsens LILLE EYOLF, hvor Signe Egholm Olsen og Jens Albinus skal tackle det ubærlige – tabet af deres lille dreng der druknede ved en ulykke. Ibsen, der aldrig tidligere er blevet opført i Albinus’ regi, bliver iscenesat af Liv Helm, og jeg glæder mig – no pun intended – som et lille barn. Hele sæsonen er proppet med gode sager, både som egenproduktioner og gæstespil, og ikke kun gråd og anger fylder på scenen. Jeg ser også frem til Caroline Jørgensens hylende morsomme og elegant leverede THE WAVE OF SHIT, med Stine Gyldenkerne, Gry Guldager og Peter Høgsbro Toftegaard i Maria Kjærgaard-Sunesens instruktion.

Kaptajnen har surret sig fast til stormasten, og Husets Teater består, manglende bevillinger og fraværende Kulturminister til trods.

Foto: Casper Koeller, Sceneblog

SE MERE OG KØB BILLETTER