PORØSET #7 // Det Kongelige Teater – Gamle Scene

MAGISKE ALENIUS PÅ DE KGL LOFTER

Porøset no. 7 på Det Kgl Teater

Det Kongelige Teaters krinkelkroge har igen haft besøg af Louise Alenius og hendes magiske univers Porøset.
Og magisk er virkelig betegnelsen for den vidunderlige 15-minutters stund jeg tilbragte alene i Alenius’ univers. Den rørende historie der på baggrund af Alenius’ toner udspandt sig på det næsten øde teater, var intet mindre end sublim.

Stor ros til den smukke gamle pelshandler Karsten Philip, der lod mig træde ind i hans verden, og opleve og føle hans smertelige afslag fra Det Kgl Teaters Elevskole i 1956, alt imens jeg sad i min grønne stol med Louise Alenius hoved i skødet, og hørte de smukkeste violintoner fremført som solopræstation på min højre side.

Og kæmpe ros til Det Kgl Teater, for at lade Louise Alenius udforske og eksperimentere med en-til-en formatet i husets mange krinkelkroge.

LÆS MERE