PORØSET #8 // Louise Alenius 1:1 på Det Kongelige Teater

⭐⭐⭐⭐⭐

Når følelsen af at være iblandt sirenerne på et klippeskær tager til.

Komponisten Louise Alenius har efterhånden gjort sin 1:1 forestillingsrække PORØSET til sin signatur, og det syntes næsten umuligt at overgå #7 i rækken af 1:1 forestillinger, hvor der altid kun er en enkelt gæst tilstede. Men her stopper alle forbehold så også.

Modtagelsen til PORØSET #8 er i Gl Scenes foyer, hvor Alenius’ portræt i en sart ramme er det eneste tegn på at man er gået rigtigt, og med et par udleverede hovedtelefoner på plads, bliver man af en kontrollør elegant ført igennem teatret – langt ind i teatret.

I ørene er fortællingen allerede startet, og fortsætter mens man bliver ført igennem gange, op og ned af trapper, og ind og ud af rum der i sig selv har fortællinger nok til en roman. Og pludselig ender man med aftenens første placering, på toppen af København, i en lænestol med et lunt tæppe, og med udsigt til den lysende by forneden.
Lidt ro, lidt plads til at optage de mange indtryk som fortællingen har plantet, og alligevel lidt pirrende nysgerrighed på hvordan fortællingen mon fortsætter.

Så bliver vandringen genoptaget, og denne gang er endemålet indendørs, i den grønne stol med nr 1, placeret midt i den tomme prøvesal G. Her bliver hovedtelefonerne elegant fjernet, og ligeså nænsomt bliver et bind for øjnene bundet.

Først er der stille. Så begynder lydene, stemmerne, tonerne, og følelsen af at være iblandt sirenerne på et klippeskær tager til. Uden mulighed for ved synets hjælp at kunne orientere sig, sidder man i stol nr 1 og kan ikke andet end suge til sig af den ubetingede nydelse som fylder ørene.
Dansende omkring stolen, med fjerlette næsten umærkelige berøringer, skaber otte af Danmarks smukkeste stemmer – Sharin FooKaren MukupaRebekka MariaJosephine PhilipHannah SchneiderKristina HolgersenPernille Rosendahl og Louise Alenius selv – en unik verden af Louise Alenius’ smukke toner og kompositionen ”Svært Perifært”.

“Der sidder du fuld af tillid, som en ven kommer vi hen til dig…”

Smuk, generøs og næsten overnaturlig toneoplevelse.

Med Sofie Rask Andersen

SE MERE & KØB BILLETTER