ODENSE SOMMERREVY 2022 // Fruens Bøge, Odense

⭐⭐⭐⭐

Vicki Berlin stråler i Fruens Bøge som Dr Nikoline, der som selvudnævnt Cand. Kun So Me efter et langt studie på YouTube og Facebook, fyrer den af på en ølkasse med oneliners som ”Det der med at sigte og holde fokus – det er ikke noget jeg bruger krudt på”. I det hele taget bliver Vicki Berlin bedre og bedre med årene – og dobbelt op når hun også får lov til at skrive teksten.

Men Odense Sommerrevy er ikke bare et enkelt stjerneskud, revyen holder på traditionerne, og revydirektør Lars Arvads version 2022 har både de store fællesnumre, de sikre klassikere, det nye, den politiske satire, og den platte humor hvor vi bare overgiver os i teltet i Fruens Bøge. Præcis som vi forventer det, med flotte enkeltpræstationer, skøn holdånd og sprælsk musik, gakkede tekster og oneliners, samt et overordnet touch af nutiden.

Lev med det

Lone Rødbroe er statsministeren der har lagt sig ud – og ikke bare med de andre – og så bliver politik og humor blandet som kun et pressemøde med Mette Frederiksen kan være det. Og selvfølgelig må den skønne Lone Rødbroe med bekymret statsministermine meddele publikum: Lev med det.

Og fra det nationale til det lokale – en klassiker i O’ense er også Lars Arvads tyggegummityggende håndboldkoryfæ Nikolaj Jacobsen, der drævende fortæller om håndboldherrernes tur til EM i håndsprit med sit uundgåelige ”Hør lige hææær…”. En klassiker der altid kan bruges.

Teltet rungede også af latter i takt med tekstforfatter Jacob Morilds godt sammensatte curling nummer, hvor de forskellige partier i en curlingmatch skulle stille med deres bedste bud på troværdige politikere, og hvor (spoileralert!) Messerschmidt sejrede, da han simpelthen havde den bedste fejer i fru Kjærsgaard – alle kneb gælder.

En flot komponeret fællessang om desperat hvedemangel hos bageren, et superfint nummer med herrebenspjæt om de stakkels oligarker, der nu må stå i deres zobel-underbukser og få varmen ved bålet i en Gazprom olietønde ”Så nu står vi i bar røv og rubler”, Henrik Koefoeds H.C. Andersen med et nyt eventyr om strammerprinsessen Støjbjerg, Putin der som en Chaplin spiller badebold med verden, en hjertevarm fællessang om fred i verden og meget, meget mere – Odense Sommerrevy 2022 i Joy-Maria Frederiksens ferme revyfingre har det hele i teltet i Fruens Bøge.

Odense Sommerrevy 2022 spiller i teltet i Fruens Bøge fra d. 5. maj til d. 11. juni.

Foto: Peter Kjeldsen

SE MERE HER