MADDIKER // Folketeatret

⭐⭐⭐⭐⭐

Nyd det – i morgen vil du ønske du så ud som nu

Det er Rikke Wölck der er dramatikeren bag den sylespidse forestilling MADDIKER, og sammen med Bodil Jørgensen og Jannie Faurschou udgør de tre pragtfulde kvinder den treenighed der lukker os ind i den voksne kvindes verden. På godt og ondt.

I Wölcks portræt af den modne kvinde elsker og tåler de tre veninder hinanden, og på scenen bliver kvinderne både ældre og klogere mens vi kigger på, når fortællingen om tre liv foldes ud i al sin hæmningsløse og ublu virkelighed.

Alt fra sygdom, savn og kroppens uundgåelige forfald, til inderlige og ærlige fortællinger om kærlighed, liderlighed og nydelser, bliver foldet ud som en lærebog for viderekomne af de tre sirener på scenen. Men ikke uden humor. For selv om det er svært at fortælle om forfald uden at ty til selvynk, er Rikke Wölcks tekst i hænderne på instruktøren Madeleine Røn Juul blevet til perler på en snor, leveret med respekt, indlevelse og selvindsigt af de tre vidunderlige skuespillere Faurschou, Jørgensen og Wölck. De tre navne lyder tilsammen som et advokatfirma i Nordhavn, men er på Folketeatret blevet billedet af den moderne, modne kvinde.

Jeg kan stadig se godt ud – hvis lyset falder rigtigt

Man skal ikke lade sig narre af titlen, og selv om Rikke Wölcks drama om livet uundgåeligt ender seks fod under jorden, så er det tre spillevende damer der leverer den sindssygt morsomme forestilling. Se den før det er for sent.

MADDIKER spiller på Folketeatrets scene Hippodromen fra d. 24. februar til d. 17. april – med sædvanlig omfattende turné i hele landet inkluderet.

Foto: Thomas Petri

SE MERE HER