KEJSERENS NYE KLÆDER // Aalborg Teater

⭐⭐⭐⭐

”Tjek mit bagparti, det’ sidste nye skrig”.

Lørdag formiddag i vinterferien, og den store sal på Aalborg Teater er fuld af familier med børn i alle aldre.

For på scenen serverer Viktor Tjerneld et H.C. Andersen eventyr, som den gamle nationaldigter nok aldrig havde forudset komme. KEJSERENS NYE KLÆDER har i mere end en betydning fået en make over, der slipper et orgie af farver løs på Store Scene, som giver modeshows fra Versace og Louis Vuitton baghjul.

Den ustyrlige iscenesætter Viktor Tjerneld har skabt en familieforestilling ud over det sædvanlige, og har ikke ladet sig begrænse af H.C. Andersens eventyrs ”normale” målgruppe. For i Tjernelds version af det berømte eventyr om kejseren der lader sig snøre af bedrageriske skræddere, og ender med at stå uden tøj på, så lever både kejseren, hele hoffet og de tyvagtige skræddere i et meget moderne Catwalk univers af overgearet mode.

Og teksten i eventyret ligger også milevidt fra det oprindelige forlæg, nu er både dialogen karaktererne imellem, og når der bliver talt til publikum, en bevidst blanding af børne-, ungdoms- og voksensprog. De mindste hyler af grin når det er falde-på-halen-humor, teenagerne fniser når selfiekulturen, pinlig nøgenhed, og udtryk som LOL og Swag bliver flittigt brugt – og de voksne smiler bredt når Æstetik-ministeren griber ind mod grimhed, eller klimaminister Dan Jørgensen er guest starring som uduelig miljøminister i ved Kejserens hof.

Men flottest af alt er den overvældende visuelle fortælling som Tjerneld formår at skabe, med scenograf Christian Albrechtsens overdådige Candyfloss kostumer i lysdesigner Kasper Daugbergs kaskader af farveladelys, og det store hold af skuespillere der svømmer rundt i Melker Sörensens elegante koreografi.

Det er H.C. Andersen for viderekomne. Det er eventyr for alle.

KEJSERENS NYE KLÆDER spiller på Aalborg Teater fra d. 29. januar, over hele vinterferien, til d. 2. april.

Foto: Allan Toft

SE MERE HER OM FORESTILLINGEN